Ανοιγμα ΠΑΣΟΚ σε ΔΗΜΑΡ: Μπορούμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό για την Κεντροαριστερά της ευθύνης - iefimerida.gr

Ανοιγμα ΠΑΣΟΚ σε ΔΗΜΑΡ: Μπορούμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό για την Κεντροαριστερά της ευθύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση για έναρξη προγραμματικού διαλόγου ώστε να κλείσει το χάσμα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μετέφερε στο συνέδριο της Αγίου Κωνσταντίνου που ξεκίνησε την Πέμπτη ο γραμματέας του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μετά τις εξελίξεις του καλοκαιριού, ανέκυψε το ζήτημα της συμμετοχής στην Κυβέρνηση. Δημιουργήθηκε ένα ρήγμα ανάμεσά μας. Το ρήγμα αυτό πρέπει να κλείσει. Και να βρούμε έναν κοινό βηματισμό χωρίς εκλογικές σκοπιμότητες, χωρίς εξωτερικούς περιορισμούς, σεβόμενοι την αυτονομία και τις θεσμικές αποφάσεις των κομμάτων. Αυτές που θα πάρετε στο κορυφαίο συλλογικό σας όργανο, που είναι αυτό το Συνέδριο», είπε ο κ. Ανδρουλακης προσθέτοντας:«Εκτιμώ πως είναι ο κατάλληλος χρόνος εσείς και εμείς να ανοίξουμε έναν πραγματικό προγραμματικό διάλογο προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης.Και η αρχή μπορεί να είναι η σύσταση μιας δικομματικής επιτροπής για να συζητήσουμε πολιτικές μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας».

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορούν να συναντηθούνστην επεξεργασία ενός σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο.«Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μπορούν να θέσουν, σε προοδευτική τροχιά, τις κατευθύνσεις της μεταμνημονιακής εποχής. Μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό για την Κεντροαριστερά της ευθύνης απέναντι στον αριστερό, δεξιό, μνημονιακό και αντιμνημονιακό λαϊκισμό. Μπορούμε να συμπορευτούμε με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ