O Πάπας έβαλε... κάτω Ομπάμα, Σνόουντεν και Σάιρους -Πρόσωπο της χρονιάς από το Time - iefimerida.gr

O Πάπας έβαλε... κάτω Ομπάμα, Σνόουντεν και Σάιρους -Πρόσωπο της χρονιάς από το Time

O Πάπας έβαλε... κάτω Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι έτρεμαν στην περίπτωση επικράτησης της Μάιλι Σάιρους, άλλοι ήλπιζαν να δουν το πρόσωπο του Εντουαρντ Σνόουντεν στο εξώφυλλο. Τελικά όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν εκείνος που επικράτησε στην «κούρσα» για το πρόσωπο της χρονιάς από το Τime.

Το περιοδικό επέλεξε τον Ποντίφικα καθώς μεταξύ άλλων, όπως εξηγεί, κατάφερε ήδη να αλλάξει την Καθολική Εκκλησία. Ο Πάπας άφησε πίσω του πέρα από την Σάιρους και τον Σνόουντεν τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Τζέφ Μπέζος και τον Μπασάρ Αλ Ασαντ, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους δέκα φιναλίστ για τον τίτλο.

«Πήρε το όνομα ενός ταπεινού Αγίου και στη συνέχεια ζήτησε μια θεραπευτική εκκλησία. Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας εδώ και 1.200 χρόνια σκοπεύει να μεταμορφώσει ένα μέρος που μετρά την αλλαγή με τους αιώνες» γράφει το περιοδικό.

Στο άρθρο δίνεται έμφαση στην ταχύτητα με την οποία ο Πάπας έστρεψε στην εκκλησία την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν απομακρυνθεί από αυτή. Μέσα σε λίγους μήνες, αναφέρει το Time, ο Πάπας Φραγκίσκος θεώρησε σημαντικότερη την θεραπευτική αποστολή της εκκλησίας -η εκκλησία ως θεσμός που υπηρετεί και παρηγορεί τους πολίτες σε έναν συχνά σκληρό κόσμο- σε σχέση με την δογματική πολιτική αστυνόμευσης των προκατόχων του.

«Αγκαλιάζει ανθρώπους που άλλοι δεν θα ήθελαν ούτε να αγγίξουν, πλένει τα πόδια καταδίκων, κάνει λειτουργία για μετανάστες σε ένα μακρινό νησί στη Μεσόγειο, λέει ότι θέλει μια εκκλησία που να μοιάζει με πολεμικό νοσοκομείο» αναφέρει ο συντάκτης Χάουαρντ Τσουά-Εοάν, ενώ στις «δυνάμεις» του περιλαμβάνει και το γεγονός ότι νοιάζεται πολύ για τους φτωχούς.

Το περιοδικό αναφέρεται και σε δηλώσεις που για την εκκλησία υπήρξαν θέματα ταμπού, όπως η ομοφυλοφιλία («Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;») και οι αμβλώσεις («Πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο πόνο έχουν βιώσει αυτές οι γυναίκες»).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ