Συνεχίζεται το αλαλούμ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών -Νέες 24ωρες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το αλαλούμ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών -Νέες 24ωρες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στην Ανώτατη Παιδεία. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες στο ΕΚΠΑ για σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, παρά την αντίθετη απόφαση της Ομοσπονδίας τους.Η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο διαχώρισε τη θέση της ανακοινώνοντας ότι «η συνέχιση της απεργίας που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια του εξαμήνου, θα είναι και για μάς απώλεια κάθε διαπραγματευτικού όπλου. Το φαινόμενο των τραμπουκισμών και κάθε είδους απειλών, στις τελευταίες συνελεύσεις μας, οδηγεί σε αδιέξοδα από τα οποία εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας.»

Χθες, Δευτέρα όταν οι πρωτοετείς επιχείρησαν να γραφτούν στη Νομική Σχολή ήρθαν αντιμέτωποι με το «λουκέτο» της σχολής, λόγο της κατάληψης που πραγματοποιούν οι φοιτητές, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρός της καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε το άνοιγμά της.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θ. Πελεγρίνης συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το πρωί τη Σύγκλητο με θέμα τη λειτουργία του ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πελεγρίνης βρέθηκε χθες, Δευτέρα, ενώπιον εισαγγελέα, καθώς είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος. Σύμφωνα με τον πρύτανη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την επόμενη Δευτέρα για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

Επίσης, Σύνοδος πρυτάνεων πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα με αιχμή του δόρατος, το επίμαχο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τα οικονομικά, τα διοικητικά και η φοιτητική μέριμνα.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο λειτουργεί κανονικά από χθες, προσπαθώντας να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ