Οι ελάχιστες βασικές γνώσεις επιστήμης και τεχνολογίας που πολλοί δεν γνωρίζουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι ελάχιστες βασικές γνώσεις επιστήμης και τεχνολογίας που πολλοί δεν γνωρίζουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς ένα καλώδιο τροφοδοσίας φορτίζει ένα κινητό τηλέφωνο; Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση Pew, πολλοί από τους συνανθρώπους μας, είναι εντελώς στο σκοτάδι σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι η χημική ουσία υπεύθυνη για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι αναγνώστες μπορούν να πάρουν το κουίζ εδώ πριν διαβάσουν περισσότερα. Το κουίζ Pew είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αυτή την εβδομάδα, αφού μετά από την επιβεβαίωση διεθνών αποτελεσμάτων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα κακά εκπαιδευτικά συστήματα παράγουν μία άνιση και χωρίς ενημέρωση κοινωνία.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο βασικές ερωτήσεις που οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν να απαντήσουν.

Λιγότεροι από τους μισούς απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γνωρίζουν την αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Το 49% δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον άνθρακα ως αιτία της αλλαγής του κλίματος (σε αντίθεση με το υδρογόνο, ήλιο, ή ραδόνιο). Σημειώστε, αυτό δεν επρόκειτο για το αν και πως οι άνθρωποι προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά για το τι είναι αυτό που κάνει την ατμόσφαιρα της Γης πιο ζεστή.

Επίσης όσον αφορά εκείνους που πιστεύουν στη δημοκρατία, περίπου το ένα τρίτο δεν γνώριζε τα βασικά του πειραματισμού με φάρμακα. Περίπου το 33% των ατόμων χωρίς πτυχίο πίστευαν ότι οι ερευνητές θα πρέπει να δίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες μελετών το φάρμακο θεραπείας, και όχι στους μισούς.

Το γράφημα που ακολουθεί δεν διαφέρει ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο.



Νάνο σημαίνει μικρό

Το «νάνο» σημαίνει μικρό.Τα νανορομπότ δεν είναι, στην πραγματικότητα, πολύ μεγάλα, ή κρύα, ή ζεστά.

«Η αδυναμία αποτελεσματικής επικοινωνίας για τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη νανοτεχνολογία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι κατάλληλες ρυθμίσεις και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα θα απειλούνται”, εξήγησε μια ερευνητική εργασία από το Yale’s Cultural Cognition Lab.Τα ηλεκτρόνια είναι μικρότερα από τα άτομα και τα λέιζερ δεν είναι φτιαγμένα από ήχο

Περίπου το 33% των ατόμων άνω των 65 ετών δεν γνωρίζουν ότι ένα ηλεκτρόνιο είναι μικρότερο από ένα άτομο. Συνολικά, λιγότερο από το ήμισυ (47%), απάντησε σε αυτό το ερώτημα σωστά.

Και κάτι ακόμα: ήχος δεν παράγει εκτυφλωτικό φως. Το λέιζερ είναι κάτι που βλέπουμε. Παρά το γεγονός αυτό, λιγότεροι από το ήμισυ (47%) πιστεύουν ότι οι ακτίνες λέιζερ είναι φτιαγμένες από ήχο.Η ανάπτυξη αντίστασης βακτηρίων δεν είναι πρόβλημα

Θα μπορούσαμε να κατρακυλάμε αργά προς μια παγκόσμια επιδημία βακτηριδίων ανθεκτικά στα φάρμακα. Όσο περισσότερο εμβολιάζουμε τα βοοειδή που προορίζονται για το Big Mac μας, τόσο χειρότερη γίνεται η άμυνα του οργανισμού μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι (77%), πιστεύουν ότι η αντίσταση των βακτηρίων ήταν ένα πρόβλημα. Μόνο το 58% των ατόμων με πτυχίο μπόρεσαν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση σωστά.

Εδώ είναι η πλήρης ανάλυση του κουίζ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ