Ενας μαγευτικός κόσμος στη Γη: 12 παραμυθένια μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας μαγευτικός κόσμος στη Γη: 12 παραμυθένια μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε [εικόνες]

Ενας μαγευτικός κόσμος στον πλανήτη Γη: 10 παραμυθένια μέρη που πρέπει να επισκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θάλασσα που λάμπει σαν έναστρος ουρανός, θάλασσες που μοιάζουν να βγήκαν από ταινία και κήποι που θα έκαναν τη Βαβυλώνα να ζηλέψει. Κι όμως όλα αυτά τα θαύματα της φύσης είναι υπαρκτά και βρίσκονται στον πλανήτη Γη, επιβιώνοντας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Από το Βιετνάμ μέχρι την Αυστραλία κι από την Αλάσκα μέχρι τις Μαλδίβες, ο κόσμος μας κρύβει μοναδικά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Η κούνια στην άκρη του κόσμου - Μπάνος, Εκουαδόρ
Στην άκρη του Εκουαδόρ βρίσκεται ένα ετοιμόρροπο δενδρόσπιτο (casa del árbol) με θέα σε ένα ενεργό ηφαίστειο σε κοντινή απόσταση. Σε αυτό βρίσκεται μια κούνια για πραγματικά θαρραλέους.

Η Μεγάλη Γαλάζια Τρύπα – Μπελίζ, Καραϊβική
Είναι μια υποβρύχια άβυσσος στα ανοικτά των ακτών του Μπελίζ. Είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα καταδύσεων στον κόσμο και το νερό φτάνει τα 407 μέτρα σε βάθος.

Σπηλιά Χανγκ Σον Ντοονγκ – Επαρχία Κουάνγκ Μπινχ, Βιετνάμ
Η βαθύτερη σπηλιά του κόσμου, ηλικίας 2 με 5 εκατομμυρίων ετών. Μέσα της χωράει ουρανοξύστης 40 ορόφων.

Παγωμένες Σπηλιές Μέντεχαλ – Αλάσκα, ΗΠΑ
Το σπήλαιο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Μέντεχαλ και λιώνει καθώς περπατάτε μέσα του.

Θάλασσα Αστεριών – Νησί Βαντχού, Μαλδίβες
Αυτό που μπορεί να μοιάζει με αντικατοπτρισμό του έναστρου ουρανού στη θάλασσα ουσιαστικά προκαλείται από θαλάσσια μικρόβια που φωσφορίζουν γεμίζοντας τη θάλασσα μικρά ζωντανά «αστεράκια».

Τρολτούγκα – Χορταλαντ, Νορβηγία
Ενα αξιοθέατο που δεν συνίσταται για υψοφοβικούς. Trolltuga σημαίνει στα Νορβηγικά «η γλώσσα του τελώνιου» και είναι ένα κομμάτι βράχου που βγαίνει από το βουνό και κρέμεται στα 600 μέτρα πάνω από το κενό. Είναι διαθέσιμο για τους πεζοπόρους από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μαρμάρινες Σπηλιές – Λίμνη Καρέρα, Παταγονία
Αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο από μαρμάρινες αψίδες δεν σχετίζεται με καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Γνωστό και ως «μαρμάρινη εκκλησία» λόγω σχήματος, αυτό το εντυπωσιακό αξιοθέατο δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου από το χτύπημα των κυμάτων.

Το φαράγγι της Αντιλόπης – Αριζόνα, ΗΠΑ
Βρίσκεται κοντά στο Πέιτζ της Αριζόνα, αυτό το λαμπρό φαράγγι χωρίζεται σε δύο διαφορετικά τμήματα και εντυπωσιάζει με τον μοναδικό σχεδιασμό και τα χρώματα που παίρνει κάτω από το φως του Ηλιου.

Σπηλιά Φινγκαλ – Νησί Στάφα, Σκωτία
Μοιάζει σαν να βγήκε από τα γυρίσματα του Game of Thrones κι όμως αυτό το εντυπωσιακό φαράγγι δημιουργήθηκε τελείως φυσικά από τη λάβα και τα κύματα.

Λίμνη Ωκεανού Τό Σούα στο χωριό των Λωτοφάγων - Ουπούλου, Σαμόα
Η Το Σούα είναι μία τεράστια τρύπα στο χωριό των Λωτοφάγων που δημιουργήθηκε από λάβα ηφαιστείου και γέμισε με νερό από τον Ωκεανό.

Φωτεινές σπηλιές στο Γουαιτόμο, Νέα Ζηλανδία
Στο συγκεκριμένο σημείο οι φωτεινές κάμπιες στην οροφή της σπηλιάς δημιουργούν το εντυπωσιακό «έναστρο» θέαμα.

Οι ιερές τάφροι των Μάγιας – Χερσόνησος Γιουκατάν, Μεξικό
Αυτές οι λίμνες μέσα στη μέση του δάσους δημιουργήθηκαν την εποχή των παγετώνων και θεωρούνταν ιερές για τον πολιτισμό των Μάγια, ενώ συχνά έριχναν μέσα τους νεκρούς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδι μέρη πλανήτης Γη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ