Αυτός είναι ο 43χρονος αστυφύλακας που έπεσε νεκρός από πυρά κακοποιών στη Φλώρινα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο 43χρονος αστυφύλακας που έπεσε νεκρός από πυρά κακοποιών στη Φλώρινα [εικόνες]

Αυτός είναι ο 43χρονος αστυφύλακας που έπεσε νεκρός από πυρά κακοποιών στη Φλώρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε.

Σημειωτέον ότι ο άτυχος Ηλίας Κωστένης ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.

Το χρονικό της συμπλοκής

Περίπου στις 1 τη νύχτα του Σαββάτου οι τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης πήγαν να ελέγχουν μια καλύβα 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν, όπως αναφέρει το newsit, προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω από ένα δέντρο για να παρέχει κάλυψη.

Οταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα και αντίκρισε σε ένα κρεββάτι έναν άνθρωπο.

Εκείνη τη στιγμή φώναξε στα αλβανικά «αστυνομία» και ο κακοποιός πετάχτηκε από το κρεββάτι φωνάζοντας στα αλβανικά τον συνεργό του.

Οταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο συνεργός κρατούσε καλάσνικοφ έτρεξαν προς τα πίσω για να βρουν κάλυψη, αλλά εκείνος άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τον Ηλία Κωστένη.
Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ωστόσο, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα. Ετσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Σημειώνεται επίσης οτι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω απο το μηδέν.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού από τον υπουργό δημόσιας τάξης

Σε δήλωσή του ο υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας εκφράζει "τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη".

"Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους"αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση των αστυνομικών

Και η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού, τονίζοντας, παράλληλα ότι ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες

Αναλυτικά:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες».

Αυτός είναι ο 43χρονος αστυφύλακας που έπεσε νεκρός από πυρά κακοποιών στη Φλώρινα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο 43χρονος αστυφύλακας που έπεσε νεκρός από πυρά κακοποιών στη Φλώρινα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ