Economist: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές στην Ελλάδα -Η κρίση τους άλλαξε νοοτροπία - iefimerida.gr

Economist: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές στην Ελλάδα -Η κρίση τους άλλαξε νοοτροπία

Economist: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές στην Ελλάδα -Λόγω κρίσης λένε όχι στις κατα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια γράφει το περιοδικό «The Economist», το οποίο μεταδίδει τις σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων, πως η επιλογή του προς διαθεσιμότητα προσωπικού έγινε χωρίς αξιολόγηση, με πολιτικά «χατίρια» και τακτικές του παρελθόντος.

Σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό περιοδικό αρχικά αναφέρεται για τους φοιτητές οι οποίοι ζητούν πάση θυσία το άνοιγμα των σχολών, λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ: «Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια κρίση. Οι ίδιοι Ελληνες φοιτητές που έκαναν καταλήψεις για μήνες για να πιέσουν ώστε να έχουν περισσότερο λόγο στις πανεπιστημιακές υποθέσεις, τώρα ζητούν απελπισμένα να γυρίσουν στο μάθημα», αναφέρει ο Economist, ο οποίος αναφερόμενος διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μεταφέρει τις σοβαρές τους καταγγελίες:

«Οι απεργοί παραπονιούνται ότι οι διαχειριστές κλήθηκαν να φύγουν χωρίς να αξιολογηθούν πρώτα. Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας υποστηρίζουν, αντανακλούν το ίδιο σύστημα της πολιτικής πατρωνίας το οποίο ίσχυε παλαιότερα για να γίνουν οι διορισμοί στο δημόσιο. ''Δεν είχα έναν ισχυρό καθηγητή ή τις κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις για να σώσω την θέση μου'', λέει ο Παντελής ένας τεχνικός υπολογιστών στο Πολυτεχνείο που επιλέχθηκε για την κινητικότητα.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αλλαγή νοοτροπίας που επικρατεί στους ίδιους τους φοιτητές οι οποίοι δεν κάθονται πλέον δέκα χρόνια στο πανεπιστήμιο για να πάρουν το πρώτο πτυχίο, ειδικότερα αυτοί που έχουν γονείς της μεσαίας τάξης, οι οποίοι «υπό το βάρος της υψηλής φορολογίας, δεν μπορούν πλέον οικονομικά να αφήσουν τα παιδιά τους να μείνουν στο πανεπιστήμιο για μια δεκαετία. Με την νεανική ανεργία στο 58%, πολλοί νεαροί Ελληνες θέλουν να πάρουν το πρώτο τους πτυχίο και να βγουν σε αναζήτηση επαγγελματικών προσόντων».

Από το δημοσίευμα το Economist, δεν θα μπορούσε να λείψει και η κόντρα Αρβανιτόπουλου- Πελεγρίνη με το περιοδικό να αναφέρεται στην περίφημη παράσταση στο Παρίσι για την οποία ασκήθηκε σκληρή κριτική στο πρόσωπο του πρυτάνεως του ΕΚΠΑ, ωστόσο υποστηρίζει πως «ο κ. Πελεγρίνης υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση, της οποία ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ένας νεαρός πυρπολητής. Μέλη της φοιτητικής του παράταξης, παρέχουν προστασία στην περιφρούρηση της απεργίας των διοικητικών και εκφοβίζουν τους υπαλλήλους που θέλουν να μπουν στα γραφεία τους».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ