Αιχμές Αβραμόπουλου για την οικονομική διαχείριση του ΥΠΕΘΑ από τους προκατόχους του - iefimerida.gr

Αιχμές Αβραμόπουλου για την οικονομική διαχείριση του ΥΠΕΘΑ από τους προκατόχους του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαβεβαιώσεις για την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, αλλά και αιχμές για την οικονομική διαχείριση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από προκατόχους του άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2014.

«Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έχουμε πάρει επάνω μας τη διάσωση - στο μέτρο του δυνατού - των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΛΒΟ. Θα εξαντλήσουμε για το σκοπό αυτό κάθε περιθώριο, καθ' όλο το διάστημα που θα ακολουθήσει, για την εξυγίανσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε πως τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κατάλληλες πολιτικές, ώστε να πάψει αυτή να είναι ζημιογόνος. Κάτι τέτοιο ωστόσο, απαιτεί «νέο προσανατολισμό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, άμεσο εκσυγχρονισμό και ολική αναδιάρθρωση».

«Η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας, όχι μόνον για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για την ενίσχυση και τη διάχυση της εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας» παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του ΥΕΘΑ, ο υπουργός σημείωσε πως οι πιστώσεις του σε σχέση με το έτος 2009 είναι μειωμένες κατά 52,88% - με τις πιστώσεις για τις αποδοχές ωστόσο, να έχουν μειωθεί μονάχα κατά 0,82% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013. «Αν τα καταφέρνουμε σήμερα με τον μισό προϋπολογισμό, αναλογιστείτε τι γινόταν στο υπουργείο στη δεκαετία που πέρασε», πρόσθσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ