Μηνυτήρια αναφορά κατά Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη για την υπόθεση της Proton Bank - iefimerida.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατά Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη για την υπόθεση της Proton Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προσωρινά κρατούμενου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κατά του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα ο συγκατηγορούμενος τους -και επίσης κρατούμενος για την υπόθεση της Proton Bank- Αντώνης Αθανάσογλου.

Το στέλεχος της Proton Bank στρέφεται κατά των δύο συγκατηγορουμένων του, καθώς και κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης της διασποράς ψευδών ειδήσεων και παραστάσεων στο επενδυτικό κοινό, της εξαπάτηση τραπεζικών ιδρυμάτων, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Τραπέζης της Ελλάδος, μετόχων και επενδυτών και της καταδολίευσης δανειστών που, όπως υποστηρίζει, τελέστηκαν μέσω της εταιρείας ALAPIS.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι η διάπραξη των ανωτέρω παράνομων πράξεων προκύπτουν από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ανακριτικές αρχές στη δικογραφία της Proton Bank. Αναφέρεται επίσης στο «ιστορικό μιας απάτης άνω των 3 δισ. ευρώ» και σε «παράνομους σκοπούς των Λ. Λαυρεντιάδη και Π. Κυριακίδη», ενώ επιφυλάσσεται να προσκομίσει όποια στοιχεία εντοπίσει από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας της Proton Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ