Η πιο ασυνήθιστη αστυνομική διμοιρία βρίσκεται στη Ρωσία και αποτελείται από ...δίδυμους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πιο ασυνήθιστη αστυνομική διμοιρία βρίσκεται στη Ρωσία και αποτελείται από ...δίδυμους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο είναι καλύτερα από έναν. Ετσι μάλλον θα σκέφτηκαν στο Αστυνομικό Σώμα Ειδικών Επιχειρήσεων στο Ροστόφ της Ρωσίας που άρχισε να προσλαμβάνει δίδυμους στην υπηρεσία (!). Στην πρώτη ασυνήθιστη διμοιρία αστυνομικών, που φτιάχτηκε εκεί, υπηρετούν ήδη έξι δίδυμοι.

Σύντομα, στην πρώτη διμοιρία διδύμων θα ενταχθεί άλλο ένα ζεύγος. Αυτοί προς το παρόν περνούν από ψυχολογικά τεστ για να διαπιστωθεί ότι μπορούν λειτουργήσουν από κοινού με τα άλλα μέλη. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει έναν ειδικό σχηματισμό ο οποίος θα αποτελείται μόνο από δίδυμους.

Ποιο είναι το νόημα αυτής της ιδέας; Στο Σύνταγμα του Κρεμλίνου, για παράδειγμα, η επιλογή των στρατιωτών γίνεται ακόμη και σε εξάρτηση με το χρώμα των ματιών, γι' αυτό υπάρχει μια προτίμηση στους δίδυμους. Στις ειδικές δυνάμεις όμως, είναι προφανές ότι η ομορφιά δεν είναι το σημαντικότερο. Μήπως ο λόγος είναι για να αποπροσανατολίζεται ο αντίπαλος; Φανταστείτε στη διάρκεια μιας σύλληψης ο ένας δίδυμος να εμφανίζεται στο παράθυρο, και ο δεύτερος να ορμά από την πόρτα! Είναι σίγουρα μια ψυχολογική επίθεση στον αντίπαλο, ο οποίος μάλλον θα σκεφτεί ότι τα βλέπει διπλά. Ωστόσο, στη διάρκεια των επιχειρήσεων τα μέλη των ειδικών δυνάμεων φορούν πάντα μάσκες. Τότε λοιπόν, ποιο είναι το πλεονέκτημα των διδύμων;

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή για θέματα προσωπικού του Αστυνομικού Σώματος Ειδικών Επιχειρήσεων, Ρομάν Βάστσενκο, δεν υπήρχε εξαρχής η πρόθεση της δημιουργίας μιας διμοιρίας διδύμων. «Αρχικά -εξήγησε- ήρθαν τα αδέρφια Αλεξάντρ και Νικολάι Μάτσιν, οι οποίοι διέθεταν μια πολύ καλή σωματική προετοιμασία. Και οι δυο έκαναν kick-boxing, είχαν υπηρετήσει στο στρατό σε λόχο αναγνώρισης. Μετά ήρθαν τα αδέρφια Ποκίντοφ και Σεβριουκόφ. Μάλιστα, τα ονόματα και του ενός και του άλλου ζεύγους είναι Αλεξάντρ και Πάβελ. Και αυτά τα παιδιά αποδείχτηκαν άριστοι μαχητές. Από το στάδιο της εκπαίδευσης είχαμε παρατηρήσει ότι οι δίδυμοι λειτουργούν πιο αρμονικά μεταξύ τους. Έχουν μεγαλώσει μαζί, τους είναι αρκετή μια κίνηση ή ένα βλέμμα για να καταλάβουν ο ένας τον άλλο χωρίς λόγια. Καθένας από μόνος του είναι άριστος πολεμιστής. Και αν τα πράγματα εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο, μπορούν να τα καταφέρουν εξαιρετικά και ο καθένας μόνος του. Μαζί όμως, οι δίδυμοι είναι μια πραγματική πολεμική μηχανή», τονίζει ο Βάστσενκο.

Το κάθε ζεύγος, γράφει το πόρταλ «Η Ρωσία σήμερα», έχει την ειδικότητά του. Οι γεροδεμένοι Αλεξάντρ και Πάβελ Ποκίντοφ είναι το κομμάτι της ισχύος. Μετά την εκπαίδευση τους αρέσει να κάνουν διάφορα αστεία. Μας έχουν πει πως, εκμεταλλευόμενοι την ομοιότητά τους, εξαπατούσαν κοπέλες και καθηγητές. Θα εισαχθούν μαζί στη Σχολή της Νομικής, ενώ αν παντρευτούν, θα κάνουν τους γάμους τους την ίδια μέρα.

Ο Σάσα και ο Κόλια Μάτσιν, είναι οι «ορειβάτες». Έτσι αποκαλούν στις ειδικές δυνάμεις εκείνους που μπορούν να εισχωρήσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο όπου βρίσκονται οι κακοποιοί, να τους εξουδετερώσουν ή να εξασφαλίσουν την κάλυψη για τους άντρες της ομάδας κρούσης. Οι Μάτσιν έχουν χαμηλό ανάστημα και είναι ευέλικτοι. Όταν η περιφερειακή Διεύθυνση της Αστυνομίας διοργανώνει κάποιες παρουσιάσεις και πρέπει να επιδειχθούν δείγματα στρατιωτικού εξοπλισμού, επιλέγονται πάντα ο Αλεξάντρ και ο Νικολάι.

Στην ερώτηση αν αισθάνονται μεταξύ τους μια αόρατη σύνδεση, οι δίδυμοι απαντούν ότι αντιμετωπίζουν σαν αδερφό τους οποιοδήποτε από τα μέλη της μονάδας τους. «Πάντως, για τον αδερφό -θέλεις δεν θέλεις- ανησυχείς περισσότερο. Και είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για να μην έρθει αυτός σε δυσάρεστη θέση. Δεν παύει να παίζει το ρόλο του το αδερφικό αίμα», αναφέρει Νικολάι Μάτσιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Δίδυμοι διμοιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ