H Lockheed - μία από τις πιο ύποπτες εταιρείες στον κόσμο - ετοιμάζει το απόλυτο υπερηχητικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο [βίντεο] - iefimerida.gr

H Lockheed - μία από τις πιο ύποπτες εταιρείες στον κόσμο - ετοιμάζει το απόλυτο υπερηχητικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί προϊόν ερευνών που κράτησαν επτά ολόκληρα χρόνια και θα χρειαστούν άλλα πέντε ή έξι χρόνια και πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση και κατασκευή του.

Ο λόγος για το νέο «καμάρι» της γνωστής εταιρείας πολεμικών αεροσκαφών Lockheed Martin, το SR-72, τα σχέδια του οποίου παρουσιάστηκαν δημόσια πριν λίγες εβδομάδες.

Πρόκειται για υπερηχητικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που θα μπορεί να πετάει με ταχύτητα εξαπλάσια από αυτή του ήχου (Mach 6).

Το Mach αποτελεί μονάδα μέτρησης για την ταχύτητα των μαχητικών αεροσκαφών που ορίζεται ως την ταχύτητα του αεροσκάφους προς την ταχύτητα του αέρα δια την ταχύτητα διάδοσης του ήχου στον αέρα. Με απλά λόγια, ένα αεροσκάφος που πετάει με ταχύτητα δύο Mach, κινείται δύο φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα διάδοσης του ήχου στον αέρα. Σε θερμοκρασία 15 βαθμών Κελσίου και στο επίπεδο της θάλασσας, το 1 Mach ισούται με 340,3 μέτρα / δευτερόλεπτο (δηλαδή 1.225 χιλιόμετρα ανά ώρα ή 661,7 κόμβοι).

Επειδή η ταχύτητα διάδοσης του ήχου μεταβάλλεται ανάλογα με την θερμοκρασία, η ταχύτητα που μετριέται σε Mach δεν είναι σταθερή όταν μεταφράζεται σε χιλιόμετρα ανά ώρα, αλλά αυξάνεται όσο αυξάνει και η θερμοκρασία. Η συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης έχει λάβει την ονομασία της από τον Αυστριακό φυσικό και φιλόσοφο Ernst Mach, ο οποίος μελέτησε τη δυναμική των αερίων των 19ο αιώνα.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής μηχανικός της επταετούς ερευνητικής προσπάθειας για το σχεδιασμό του SR-72, ένα πρώτο όχημα που θα μπορεί να φτάσει σε οποιανδήποτε στόχο εντός μίας ώρας μπορεί να αναπτυχθεί, με κόστος κάτω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, κατά τα επόμενα πέντε ως έξι χρόνια.Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο του ιστότοπου Truthloader:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lockheed Martin SR-72 SR-72 Blackbird HTV-2
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ