Στη Γαλλία οι άντρες που πηγαίνουν με εκδιδόμενες θα πληρώνουν 1.500 ευρώ πρόστιμο - iefimerida.gr

Στη Γαλλία οι άντρες που πηγαίνουν με εκδιδόμενες θα πληρώνουν 1.500 ευρώ πρόστιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρχαιότερο επάγγελμα μπαίνει στο στόχαστρο. Η κάτω Βουλή της Γαλλίας πέρασε χθες, παρά τις έντονες αντιδράσεις, την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την πορνεία. Η στροφή του νομοθέτη είναι ευδιάκριτη: όποιος επιθυμεί να συνευρεθεί ερωτικά με μια πόρνη θα κινδυνεύει με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Με ψήφους 268 υπέρ και 138 κατά, η Γαλλία πρωτοπορεί μεν, με στόχο την πλήρη καταπολέμηση του εμπορίου λευκής σαρκός, ωστόσο αυτός ο νεοτερισμός αφήνει πίσω του πολλά ερωτηματικά.
Ο υπουργός για τα δικαιώματα της γυναίκας, Ναϊάτ Βαλό – Μπελκακέμ που ήταν η εισηγήτρια του νόμου, επισημαίνει πως η πορνεία είναι απαράδεκτη και ότι στόχος του Ολάντ είναι να καταστείλει συνολικά το εμπόριο.

Ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα σήκωσε αρκετή σκόνη στη Γαλλία: μετά το θέμα με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, που ταλαιπώρησε αρκετά τον Ολάντ, τώρα ο νόμος κατά της πορνεία προκαλεί νέους πονοκεφάλους. Ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς εξέφρασε επιφυλάξεις για την εφαρμογή του μέτρου.

Σαφώς ο νόμος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκδιδόμενων γυναικών, οι οποίες δηλώνουν πως οι πελάτες έχουν φοβηθεί και δεν τις πλησιάζουν. Τώρα στο μόνο που ελπίζουν να μην περάσει ο συγκεκριμένος νόμος και από την άνω Βουλή. Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εκδιδόμενων γυναικών στη Γαλλία προέρχονται από άλλες χώρες. Κυρίως από Νιγηρία, Κίνα, Ρουμανία που φτάνουν στη χώρα μέσω καλά οργανωμένων δικτύων διακίνησης γυναικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ