Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Zει με κουτιά φαρμάκων και συμπληρώματα διατροφής και είναι ένας από τα 6 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανών που επιβιώνει με το AIDS. Πάνω από 30 χρόνια ο Andre Van Zijl δίνει μάχη με την αρρώστεια. Σήμερα είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο. Η ζωή του σήμερα είναι εντελώς ασκητική και σε αυτό οφείλει την επιβίωσή του.


Αυτά τα 30 χρόνια ο Νοτιοαφρικανός ασιάτης δίνει τη ζωή του για να βοηθήσει τα άλλα θύματα της τρομερής αρρώστειας. Το 1984, μόλις πέθανε μια στενή του φίλη από ΑΙDS, o Andre Van Zijl, διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών αποφασίζει να κάνει κι αυτός το τεστ αυτής της αρρώστειας για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα. Το τεστ είναι θετικό και ο ιός ονομάζεται HTLV-III.
«Προφανώς στην αρχή κάποιος αρνείται να το πιστέψει. Το αρνήθηκα. Στη συνέχεια είχα δύο επιλογές. Είτε θα έπεφτα στο κρεβάτι και θα περίμενα τον θάνατο είτε θα συμμετείχα στον αγώνα εναντίον της αρρώστειας» δηλώνει στο περιοδικό Slate.
Ως πρώην αξιωματικός της αεροπορίας βρίσκεται σε αναγκαστική συνταξιοδότηση σε ηλικία 33 ετών. Αρχίζει μια νέα ζωή. Αποφασίζει να γίνει πραγματικός ασκητής. «Οχι ποτό, όχι τσιγάρο και όσο γίνεται λιγότεροι σεξουαλικοί σύντροφοι» έγινε ο κανόνας του. Πιστεύει ότι η θετική αντιμετώπιση της ζωής και η δράση του υπέρ των ανθρώπων είναι αυτά που τον έσωσαν. Καθώς και τα τρία χάπια την ημέρα για την αρρώστεια. «Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που μας κάνει να ζούμε εκτός από την δύναμη του μυαλού» λέει.
Ο γιατρός του Lauren Giddy λέει: «Ερευνες έχουν αποδείξει ότι η καλή κατάσταση του πνεύματος μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να γιατρεύεται ευκολότερα από τα φάρμακα. Δεν είναι πιά πολύ σπάνιο να ζει κανείς 20 χρόνια με AIDS

Ενα από τα μεγάλα πάθη του Andre είναι το ποδήλατο και έσπασε το πρώτο του ρεκόρ κάνοντας 50.000 χλμ διασχίζοντας την Αφρική, μεταξύ του 2010 και 2012.

Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Aυτός είναι ο γηραιότερος επιζών του AIDS στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ