Η άλλη όψη της Κίνας - Οικογένειες φωτογραφίζονται με όλα τους τα υπάρχοντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η άλλη όψη της Κίνας - Οικογένειες φωτογραφίζονται με όλα τους τα υπάρχοντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος Huang Qingjun πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια ταξιδεύοντας σε απομακρυσμένα μέρη της Κίνας ζητώντας από τους ανθρώπους των επαρχιών να φωτογραφηθουν με όλα τους τα υπάρχοντα.

Σε αυτό το ιδιαίτερο φωτογραφικό πρότζεκτ που φέρει και το τίτλο Jiadang (Υπάρχοντα) ο Huang επιδίωξε να αποτυπώσει με μια ασυνήθιστη προοπτική το πως αλλάζει η Κίνα. Ο λόγος που επέλεξε τις φτωχές οικογένειες είναι ότι οι άνθρωποι της πόλης θα θωρούσαν μεγάλο κόπο να βγάλουν από το σπίτι τους όλα τα αντικείμενά τους για μια φωτογραφία.

Το αποτέλεσμα προσφέρει μια ματιά στις ζωές εκατομμυρίων συνηθισμένων Κινέζων που εμφανίζονται να μην έχουν παρασυρθεί από τον ίδιο εκμοντερνισμό που έκανε εκατοντάδες εκατομμύρια άλλους να φύγουν για τις πόλεις. Ο μόνος αντίκτυπος εκμοντερνισμού που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι ανάμεσα στα στοιχειώδη αντικείμενα της καθημερινότητας – καρέκλες, στρώματα και κουζινικά – όλα τα σπίτια διαθέτουν από μια τηλεόραση.

Εικόνες: bbc

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα φτωχές οικογένειες υπάρχοντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ