Οι εθελοντές ομορφαίνουν την Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εθελοντές ομορφαίνουν την Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της κοινωνίας και του συνόλου.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η δημιουργική ομάδα Glovo, διοργανώνει μία σειρά ενεργειών που θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε όλη την Αθήνα με τίτλο «Sparks by Glovo».
Η Glovo είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, που δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών στο πλαίσιο του 1ου Athens Startup Weekend University, κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα σε 48 προτεινόμενες ιδέες και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ εθελοντών και events. Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι από όλον τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα ως εθελοντές με σκοπό να συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, τις δεξιότητες τους και την τοποθεσία τους. Την ίδια στιγμή οι διοργανωτές των events έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν, μέσω της Glovo, τους εθελοντές που χρειάζονται για να πλαισιώσουν την εκάστοτε εκδήλωση.
Την αυριανή ημέρα λοιπόν, η ομάδα έχει την τιμητική της και δεν θα μπορούσε παρά να το «γιορτάσει» με δράσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού και να στρέψουν τους νέους προς την εθελοντική συμμετοχή. Σημείο εκκίνησης των εκδηλώσεων είναι ο πολυχώρος Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, στις 10:00, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εθελοντικές δράσεις σε πολλά μέρη της Αθήνας. Στις 17:00 που είναι και η ώρα λήξης των δράσεων, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στο σημείο έναρξης.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχους τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας, την καλλιέργεια του αισθήματος της προσφοράς σε ευπαθείς ομάδες και τη μεταλαμπάδευση της αισιοδοξίας και της χαράς.
Οι εθελοντές λοιπόν της Glovo σε συνεργασία και με άλλες ομάδες πολιτών καθώς και με το Δήμο Αθηναίων, θα προβούν, αύριο, στη φύτευση λουλουδιών σε ανεκμετάλλευτα, κενά παρτέρια (#Think Green), θα εμπλουτίσουν την Αθήνα με μηνύματα για την οικολογία χρησιμοποιώντας «πράσινο» eco-graffiti, μπογιά δηλαδή από βρύα, γάλα και νερό η οποία με το πέρας του χρόνου αναπτύσσεται σε γρασίδι, θα χρωματίσουν κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντάς τους τη μορφή μπασκέτας και στόχων, με μηνύματα υπέρ της καθαριότητας και θα εμπλουτίσουν την πόλη με ταμπέλες που θα έχουν επάνω τους μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Παράλληλα, θα απευθυνθούν σε σχολεία προκειμένου να ενημερώσουν τα παιδιά και τους νέους για την έννοια του εθελοντισμού και της οικολογικής συνείδησης και με τη βοήθεια δύο εξ αυτών θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για να τα μοιράσουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Στο Μουσείο Βορρέ θα βρεθούν, τέλος, οι εθελοντές της Glovo, όπου ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιήσει ανοιχτές συζητήσεις και βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια, φέρνοντας μαζί γενικά και ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον στο περίπτερο που θα έχει στηθεί για το λόγο αυτό στον πολυχώρο Six D.O.G.S., όπου θα παραδίδονται μαθήματα πρώτων βοηθειών και θα λειτουργεί ως βάση των ενεργειών, συμβάλλοντας στη γύρω περιοχή, φροντίζοντας για την καθαριότητα, συγκεντρώνοντας ανακυκλώσιμα ρούχα και παιχνίδια.
Η ομάδα λίγο καιρό πριν διοργάνωσε με επιτυχία ένα τριήμερο συνέδριο που είχε ως στόχους να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες και μέσω διαδραστικών ομιλιών να τους βοηθήσει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και τέσσερις εθελοντικές δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο όπως η ανάπλαση και αναδιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου επί της Αθηνάς, μαγειρική και διανομή φαγητού στο ΚΥΑΔΑ, καταγραφή και καθαρισμός απορριμμάτων στον Υμηττό υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού και μέσω της πλατφόρμας "City of Terrors" καταγραφή και κοινοποίηση «λαθών» της πόλης της Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες για την αυριανή δράση μπορείτε να αναζητήσετε:http://glovo.com.gr/sparks-by-glovo και για την ομάδα: http://glovo.com.gr/,https://www.facebook.com/GloVoPlatform, https://twitter.com/GloVo_Platform
Πηγή: PATHFINDER

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Εθελοντισμός δράσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ