Σαμαράς: Βάζουμε τέλος στην ασυδοσία αυτών που πολεμούν τις επενδύσεις - iefimerida.gr

Σαμαράς: Βάζουμε τέλος στην ασυδοσία αυτών που πολεμούν τις επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Η ασυδοσία αυτών που μπλοκάρουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, όπως στις Σκουριές, θα σταματήσει, διεμήνυσε και για μία ακόμη φορά κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.

Κάποιοι μας παρουσίαζαν την Αργεντινή σαν «παράδειγμα για μίμηση», σήμερα δεν τολμούν να το επαναλάβουν, παρατήρησε κάνοντας έμμεση αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε για το θέμα των επενδύσεων:

«Εθεωρείτο παράξενο, τολμηρό ή και ανορθόδοξο, αν όχι "ένοχο", να δέχεται ο Πρωθυπουργός Έλληνες ή ξένους επιχειρηματίες στο γραφείο του. Σήμερα είναι απλώς φυσιολογικό και σωστό. Γιατί αν ένας Πρωθυπουργός δεν αγωνιστεί για να πείσει για επενδύσεις στην Ελλάδα, τότε ποιος θα αγωνιστεί;»

Η Ελλάδα τώρα σπάει τις αλυσίδες και υπάρχουν ορισμένοι που εύχονται την καταστροφή και ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας, υποστήριξε ο κ. Σαμαράς. «Θέλουμε να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις όπως συνέβη παντού στον κόσμο και αυτοί προσπαθούν να τις ματαιώσουν. Στην Ευρώπη ντρέπομαι όταν ακούω άλλους πρωθυπουργούς μεταξύ τους να συζητούν για το ποιος θα πάρει μία επένδυση που πρόκειται να γίνει στην περιοχή τους και εμείς αυτές που είναι να έρθουν, κάνουμε το παν για να τις διώξουμε», ήταν χαρακτηριστική αναφορά του για το στοχο της προσέλκυσης επενδύσεων.

Όμως η ασυδοσία όσων κόπτονται δήθεν για την Ανάπτυξη και μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακό έργο πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει, ξεκαθάρισε. Η υποκρισία όσων κόπτονται δήθεν για την ανεργία και κάνουν ό,τι μπορούν, για να υπάρξει μηδέν επένδυση στην Ελλάδα, ούτε μια μεγάλη αποκρατικοποίηση, για να μην δημιουργηθεί ούτε μία νέα θέση εργασίας, πρέπει να τελειώσει και ήδη την τελειώνουμε, ήταν το μήνυμα που έστειλε απο το βήμα του συνεδρίου ο Πρωθυπουργός.

Αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στην αναταραχή στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας: «Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν. Κάποιοι κρατούν την χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια, εκείνοι θέλουν να τα κλείσουν. Σπάμε τις αλυσίδες και υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν».

«Κάποιοι ποντάρουν και εύχονται στην καταστροφή της χώρας. Προσπαθούν να ματαιώσουν τις επενδύσεις που φέρνουμε στην χώρα» επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαρά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι «τα χειρότερα περάσαν και η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Για πρώτη φορά, σημείωσε, «φέτος καλύψαμε τις ανάγκες μας και θα μας μείνει και κάτι, δεν θα δανειστούμε, αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι τώρα αποφύγαμε την χρεοκοπία, την οποία πλησιάσαμε. Διαψεύσαμε όμως εκείνους που περίμεναν χρεοκοπία. Τώρα συζητάμε όλοι για ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια».

Το τίμημα για την χώρα ήταν σκληρό, αναγνώρισε, καθώς η χώρα έχασε 25% του ΑΕΠ της ενώ το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,5 % και στους νέους στο 60%. «Τέτοια τεράστια προσαρμογή δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα. Πάψαμε όμως να παράγουμε ελλείμματα και τώρα θα παράγουμε ανταγωνιστικά προϊόντα. Πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας. Κρατηθήκαμε στο ευρώ, η έξοδος θα σήμαινε ξαφνικό θάνατο. Η έξοδος θα σήμαινε πλήρη κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας, έλλειψη βασικών αγαθών, καυσίμων και φαρμάκων. Κάποτε μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε λέγοντας αυτά, τώρα παραδέχονται κι εκείνοι ότι δεν έπρεπε να βγούμε από το ευρώ. Κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα υπάρξει πλεόνασμα εφέτος, τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους. Θα διαψευστούν και στο ότι του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Τα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται, τα σπρεντς πέφτουν».

Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο είναι να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι «κάποιοι φοβούνται ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει την επόμενη χρονιά ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα επιβεβαιωθεί τον Απρίλιο, θα επιτρέψει την διόρθωση κάποιων αδικιών ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους. Η ανάπτυξη θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Τα καλά νέα για την Ελλάδα θα είναι δυσάρεστα για εκείνους που πόνταραν στην καταστροφή της», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της φορολογίας επανέλαβε ότι στόχος του είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%. Αυτό, εξήγησε, θα γίνει σταδιακά γιατί δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Σσταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ, που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα θα κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής».

Όσο για το φόρο ακινήτων, τόνισε ότι θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο και το συνολικό ύψος της επιβαρυνσης θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

«Σήμερα συζητάμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Τί ανάπτυξη θέλουμε και πως. Αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, εμείς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Στον αγώνα της ανάπτυξης κανένας δεν περισσεύει. Πέρα και πάνω από κόμματα, τους θέλουμε όλους μαζί μας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει κολλημένη την Ελλάδα στο χθες», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Για τον συνολικό παραγωγικό προσανατολισμό της χώρας είπε ότι πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία, η Ελλάδα πρέπει να παράγει τα πάντα στον πρωτογενή τομέα, στις υπηρεσίες, στην ενέργεια, στην καινοτομία.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην ενεργειακή πολιτική λέγοντας ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ όταν αξιοποιηθούν πλήρως, μπορούν να καλύψουν το ήμισυ των αναγκών της Ευρώπης για δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ