Ο ιδανικός προορισμός διακοπών ανάλογα με την προσωπικότητα του ταξιδιώτη - iefimerida.gr

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών ανάλογα με την προσωπικότητα του ταξιδιώτη

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών ανάλογα με την προσωπικότητα του ταξιδιώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει τύχει πολλές φορές. Σε συζητήσεις φίλων για διακοπές, να ακούγονται εντελώς διαφορετικές απόψεις για το ίδιο μέρος. Αλλος το επισκέφθηκε και πέρασε αξέχαστα και άλλος δεν θέλει να ξανακούσει για αυτό. Υπάρχει εξήγηση.

Ο καθένας αποζητά κάτι διαφορετικό στις διακοπές του, όπως άλλωστε και στην καθημερινότητά του. Για αυτό και η Huffington Post χαρτογράφησε τον κόσμο, προτείνοντας τον ιδανικό προορισμό για διακοπές ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ταξιδιώτη.

Ο κλασικός
Θέλει οργάνωση και σταθερότητα. Δεν του αρέσουν οι αυθορμητισμοί και τον γεμίζει άγχος ένα ταξίδι χωρίς πλάνο. Μία βόλτα στην Τοσκάνη θα καλύψει τις ανάγκες του.

Ο αρμονικός
Λατρεύει την ηρεμία και την ησυχία, ενώ φροντίζοντας τους άλλους καθημερινά, στις διακοπές θέλει χρόνο για τον εαυτό του. Στο Μαρακές μπορεί να τον έχει.

Ο αλτρουιστής
Δημιουργικός και καλλιεργημένος, νιώθει ικανοποίηση όταν προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Στην Κένυα θα βρει αυτό που ψάχνει.

Ο σικ
Λογικός, αναλυτικός, λατρεύει τις συζητήσεις διανοούμενων και έχει υψηλά στάνταρ. Ενα ταξίδι στο Λονδίνο ακούγεται ιδανικό.

Ο άγριος
Ανεξάρτητος τύπος, που προσαρμόζεται εύκολα. Λατρεύει να βρίσκεται στη φύση και έχει μία τάση για δραστηριότητες που προσφέρουν συγκινήσεις. Κάτι που θα μπορούσε να ζήσει στη Νέα Ζηλανδία.

Ο χαλαρός
Εύθυμος, αλλά χαμηλών τόνων. Οι άλλοι τον θεωρούν εσωστρεφή, αλλά στην πραγματικότητα του αρέσει να μοιράζεται εμπειρίες με τους φίλους και την οικογένειά του. Τέτοιοι τύποι θα αισθανθούν σαν στο... σπίτι τους στο Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο εκκεντρικός
Ιδεαλιστής και λάτρης της τέχνης, του αρέσει ο μη συμβατικός τρόπος ζωής και ψάχνει συχνά την αυθεντικότητα. Ανθρωποι σαν και αυτόν θα πρέπει να βγάλουν εισιτήρια για την Ινδία.

Ο επιστημονικός
Λογικός, λάτρης της φιλοσοφίας, της τέχνης και των καινοτομιών. Στη Φλωρεντία θα τα βρει όλα.

Ο extreme
Ιδιαίτερα ενεργητικός, θέλει πάντα να είναι σε δράση. Λάτρης της αδρεναλίνης και φανατικός των σπορ- και μάλιστα τα extreme. Ταξιδιώτες σαν και αυτόν πρέπει να βάλουν... πλώρη για την Αυστραλία.

Ο «γλεντζές»
Οπως είναι εύκολα κατανοητό, τρελαίνεται για πάρτι και κοινωνικές επαφές. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη, η Ιμπιζα είναι φτιαγμένη για τέτοιους ανθρώπους.

Ο καλλιτεχνικός
Εξωστρεφής, δημιουργικός και βέβαια λατρεύει τις τέχνες. Ενας τέτοιος άνθρωπος θα έβρισκε τη... γη της Επαγγελίας στο Παρίσι.

Ο περίεργος
Διανοούμενος, του αρέσει η πρόκληση και η εξερεύνηση. Διακοπές με πεζοπορία σε ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία είναι κάτι που θα του δώσει την ικανοποίηση που αποζητά. Το «μονοπάτι του Ορεγκον», που εκτείνεται σε 3.200 χλμ. μπορεί να προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις.

Ο παραδοσιακός
Τύπος που του αρέσει να ακολουθεί τους κανονισμούς, ενώ απολαμβάνει την οργάνωση και την τάξη. Στην Αντίγκουα μπορεί να βρει αυτό που θέλει.

Ο συμπονετικός
Ευαίσθητος και ευσυνείδητος, τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο κόσμος γύρω του. Για αυτό συνήθως τέτοιοι άνθρωποι απολαμβάνουν τον οικο-τουρισμό, όπου χαλαρώνουν, απολαμβάνουν τη φύση και δεν καταστρέφουν το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι από τις ιδανικές.

Ο ονειροπόλος
Ιδεαλιστής και χαρισματικός. Λατρεύει τους ανθρώπους, του αρέσει να βοηθά τους άλλους, ενώ είναι ιδιαίτερα ρομαντικός τύπος. Για αυτούς τους ανθρώπους το ιδανικό ταξίδι είναι στη Σκωτία, με καλούς φίλους ή το σύντροφό τους.

Ο ανταγωνιστικός
Είναι ο τύπος που εργάζεται σκληρά. Συνήθως του αρέσει να ηγείται και έχει ψύχωση με την καριέρα του, οπότε έχει απελπιστική ανάγκη να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του. Για αυτό χρειάζεται κάτι πολυτελές και χαλαρωτικό. Το Μάουι, στη Χαβάη, είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο Παρίσι ειδήσεις διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ