Πρυτάνεις: Ακραία απόφαση η παραπομπή Πελεγρίνη -Να ανακληθεί άμεσα - iefimerida.gr

Πρυτάνεις: Ακραία απόφαση η παραπομπή Πελεγρίνη -Να ανακληθεί άμεσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ, χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση.

Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζει ακραία την ενέργεια του υπουργού: «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Αύριο έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αύριο το πρωί από τις 9.00 ο παραπεμφθείς στο Πειθαρχικό πρύτανης του ΕΚΠΑ θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος στα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα ωστόσο το προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού καλεί σε ψηφοφορία για τη λήξη της απεργίας.

«Ζητάμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να στηθεί κάλπη την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, από 09:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ., σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ώστε οι συνάδελφοι να στηρίξουν ή να απορρίψουν τη συγκεκριμένη πρότασή μας. Ζητάμε από τους συναδέλφους να στηρίξουν την παραπάνω πρότασή μας που οδηγεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου και κανένας συνάδελφος να μη βγει στην ανεργία. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να επιβεβαιώσει εμπράκτως τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ