Λιονέλ Μέσι: Για τρία ολόκληρα χρόνια έκανα ενέσεις στα πόδια μου για να ψηλώσω - iefimerida.gr

Λιονέλ Μέσι: Για τρία ολόκληρα χρόνια έκανα ενέσεις στα πόδια μου για να ψηλώσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σταρ πίσω από τα φώτα ή αλλιώς η αθέατη πλευρά ενός αθλητή με παγκόσμια φήμη και εκατομμύρια θαυμαστές να τον αποθεώνουν. Πρόκειται για τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι ο οποίος μέσω της βιογραφίας του, προβαίνει σε μια σειρά αποκαλύψεων.

Το βιβλίο φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Messi», έχει γραφτεί από τον επίσης βιογράφο του Πεπ Γκουρδιόλα, Γκιγιέ Μπαλαγκουέ και θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες. Σε ένα κεφάλαιο, λοιπόν, ο Μέσι αποκαλύπτει πως όταν ήταν μικρός αναγκάστηκε να κάνει ενέσεις για να ψηλώσει.

Οπως διηγείται ο Αργεντινός «Οταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών χρόνων. Ημουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ' όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά».

Από την μεριά του ο παλιός συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, Χεράρδο Γκριγκίνι, θυμάται: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που τον έφερε στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα είναι το ταλέντο του, αλλά και η αυτοπεποίθησή του. Ο Λέο ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Και συνεχίζει ο Γκριγκίνι «Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτά ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος στα δέκα ή έντεκα χρόνια του να έχει τόσο ψυχικό σθένος που να λέει: "Θα το κάνω αυτό γιατί θα με βοηθήσει στο μέλλον"... αλλά γνώριζε ότι θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του».

Πάντως, ο Μέσι, όχι μόνο δεν το έβαζε κάτω, αλλά προσπαθούσε να δει τη θετική πλευρά του προβλήματός του: «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ