Μετά από τέσσερα χρόνια το ΙΚΑ κατάφερε επιτέλους να έχει αύξηση στα έσοδα - iefimerida.gr

Μετά από τέσσερα χρόνια το ΙΚΑ κατάφερε επιτέλους να έχει αύξηση στα έσοδα

Μετά από τέσσερα χρόνια το ΙΚΑ κατάφερε επιτέλους να έχει αύξηση στα έσοδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά στοιχεία για την πορεία του ΙΚΑ παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων. Με βάση αυτά τα στοιχεία τον Οκτώβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσιάζουν αύξηση κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.Ο Βρούτσης προανήγγειλε ακόμα νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσεις το περιεχόμενου του.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δε χρειάζεται πλέον νέους υπαλλήλους και αυτό γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης και οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δις ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Βρούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ