Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ονειρευτεί μια βόλτα με γόνδολα στα στενά της Βενετίας. Η εικόνα της ήρεμης και παραμυθένιας πόλης δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν, ωστόσο οι περισσότεροι την έχουν συνδυάσει και με τις ακριβές τιμές που συνοδεύουν έναν τουριστικό προορισμό υψηλούς βεληνεκούς.

Και όμως, σύμφωνα με το arttravel, ο καθένας μπορεί να απολαύσει την αυθεντική ζωή της Γαληνοτάτης σαν γνήσιος Βενετσιάνος με πολύ λίγα χρήματα στην τσέπη.

Γευματίστε όπως οι ντόπιοι

Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σπάνια θα τους δείτε τους Βενετσιάνους να γευματίζουν σε εστιατόρια. Αυτά είναι γεμάτα συνήθως με τουρίστες. Ακολουθήστε το παράδειγμα των ντόπιων λοιπόν και αρχίστε την ημέρα σας στα όρθια με εσπρέσο και δυναμωτική γλυκιά ή αλμυρή γεύση στον πάγκο μιας pasticceria. Ιδανικό το Da Bonifacio (Castello 4237, Calle degli Albanesi), κρυμμένο σε ένα στενό στα αριστερά του Danieli Hotel για καφέ και πλούσιο ρυζόγαλο που μόλις έχει βγει από το φούρνο.

Για το μεσημεριανό, η μαγική λέξη είναι bacaro. Η Βενετία είναι γεμάτη από μικροσκοπικά μπαρ που σερβίρουν αμέτρητα μεζεδάκια (που κοστίζουν μόλις €1-€2) για να συνοδεύσετε το κρασί σας. Εδώ όχι μόνο θα χορτάσετε χωρίς να ξοδευτείτε αλλά θα πάρετε και μια γεύση από την πραγματική ζωή στην πόλη: στιλάτοι βενετσιάνοι συζητούν δυνατά, πίνουν prosecco και τρώνε crostini με προσούτο ή μπακαλιάρο. Μια από τις καλύτερες διευθύνσεις είναι το All'Arco (Calle Arco) που είναι πάντα γεμάτο από καλοβαλμένους κύριους και κυρίες ή το Alla Vedova (Ca D'Oro) όπου τα μυρωδάτα κεφτεδάκια γίνονται ανάρπαστα και συνοδεύονται με λευκό κρασί που σερβίρεται από πορσελάνινη κανάτα στο μπαρ.

Ανακαλύψτε τις αγορές τροφίμων

Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η πιο σημαντική υπαίθρια αγορά τροφίμων της Βενετίας είναι η Mercato di Rialto. Θα την πετύχετε στα καλύτερά της νωρίς τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου, όταν ντόπιοι και σεφ γεμίζουν τα καλάθια τους με ολόφρεσκα υλικά για το Σαββατοκύριακο. Περπατήστε ανάμεσα στους πάγκους που είναι παραφορτωμένοι με πολύχρωμες πιπεριές, ολόφρεσκους ξιφίες και σουπιές που μοσχοβολούν ιώδιο. Αγοράστε προσούτο, τυρί, ψωμί και φρούτα για να οργανώσετε το πιο γκουρμέ πικνίκ ή καθίστε στο μπαρ Al Mercà (213 San Polo, Fondamenta Riva Olio) δίπλα στους εμπόρους για τραγανή μπρουσκέτα και ένα ποτήρι prosecco.

Πάρτε το «λεωφορείο»

Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Για να γνωρίσετε την παραμυθένια ομορφιά της Βενετίας θα πρέπει να μπείτε στα κανάλια. Τα θαλάσσια ταξί κοστίζουν γύρω στα €100 αλλά τα vaporetti, τα θαλάσσια λεωφορεία που τιμούν δεόντως οι ντόπιοι είναι πολύ πιο οικονομικά και θα σας ταξιδέψουν σε ολόκληρη τη λιμνοθάλασσα. Η Γραμμή 2 διασχίζει το Grand Canal - κάνει λιγότερες στάσεις από τη Γραμμή 1, οπότε συνήθως έχει λιγότερο κόσμο –, συνεχίζει κυκλικά προς τη Giudecca και σας κάνει την ιδανική ξενάγηση με περίπου €6. Εναλλακτικά, εξίσου οικονομική λύση είναι η κάρτα 3 ημερών που επιτρέπει πρόσβαση σε όλα τα νησιά της λιμνοθάλασσας με τα φέρι και κοστίζει €25.

Αποφύγετε το τουριστικό κέντρο

Πώς μπορεί κανείς να κινηθεί στη Βενετία με μια χούφτα ευρώ – Και όμως γίνεται [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

«Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω στους επισκέπτες είναι να φύγουν από αυτή την συνοικία ή, ακόμα καλύτερα, να χαθούν», λέει γελώντας ο Alberto Nardi, που διατηρεί το ιστορικό κοσμηματοπωλείο του στην Piazza San Marco. Γιατί, μόνο στις περιφερειακές ζώνες θα δει κανείς το αληθινό πρόσωπο της Βενετίας: στο Castello, το Cannaregio, τη Giudecca, θα δούμε την καθημερινότητα των ντόπιων. Στις ήσυχες γειτονιές θα δούμε την πραγματική ζωή, χωρίς χάρτη και ξεναγό. Έτσι κι αλλιώς η Βενετία έχει μια έκπληξη σε κάθε γωνιά της.


Μυρίστε την αυθεντική Βενετία στην αγορά του Rialto έχοντας το Grand Canal στα δεξιά σας με προορισμό τη Santa Croce. H Osteria La Zucca κοντά στο Campo San Giacomo σερβίρει γευστικότατα και οικονομικά μενού χορτοφαγίας ενώ στην Alaska Gelateria (Calle Larga dei Bari) θα γευτείτε το καλύτερο παγωτό σύκο. Συνεχίζοντας νότια στο Dorsoduro, θα συναντήσετε την εκκλησία του San Barnaba, όπου έγιναν γυρίσματα για την ταινία "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία". Στην κατάμεστη από φοιτητές πλατεία Campo Santa Margherita θα βρείτε πολλά στέκια για οικονομικό φαγητό και ποτό, όπως η Osteria alla Bifora (Campo Santa Margherita 2930), το πρώην χασάπικο που έγινε μπαρ και σερβίρει απίθανες πιατέλες αλλαντικών για το κρασί σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενετία γεύμα οικονομική ζωή γόνδολα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ