Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες 10 μποφόρ και χιόνια - iefimerida.gr

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες 10 μποφόρ και χιόνια

Χιονιάς και στην Αττική: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με ενισχυμένους βοριάδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγώνει απότομα ο καιρός ακόμα και στην Αττική, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σταδιακά θα εξασθενήσουν, ωστόσο από αύριο Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το 0, με ενισχυμένους βοριάδες μέχρι 10 μποφόρ και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα,
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 8 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα, ωστόσο τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Επίσης στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα, ενώ ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Την Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου,
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει. Σταδιακά από το απόγευμα οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ