Σε πύρινο κλοιό όλη η Ελλάδα - iefimerida.gr

Σε πύρινο κλοιό όλη η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Κίτσι Κορωπίου, ενώ άλλες έξι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα. Η πυρκαγιά στο Κίτσι, που πριν από λίγο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, έκαψε ξερά χόρτα σε περιοχή με σπίτια και εργοστάσια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν.

Σε περιοχή με σπίτια εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στον Ψαθόπυργο Αχαϊας. Και αυτή η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρα. Δόθηκε, εξάλλου, ξανά στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, που είχε κλείσει προληπτικά, λόγω της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές, στο Θούριο Βοιωτίας και στην Τιθωρέα Αμφίκλειας, οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά τις 4 το απόγευμα και καίνε πουρνάρια, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή. Μεγαλύτερη είναι η φωτιά στην Τιθωρέα, όπου κάνουν ρίψεις νερού από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στο Θούριο παίρνουν μέρος στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο και 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν από μια ώρα, στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας, απέναντι από το λιμάνι, στο σημείο όπου υπήρχαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες τα παραπήγματα των λαθρομεταναστών και τα οποία είχαν κατεδαφιστεί μετά την απομάκρυνσή τους.

Εκτός από την Πυροσβεστική της Θεσπρωτίας και ένα αεροπλάνο, προωθούνται δυνάμεις πυρόσβεσης και από τα Γιάννινα. Όμως, αυτές δεν επαρκούν, γιατί στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς: στην Καστρίτσα, το Ορεινό και Αργυροχώρι Πωγωνίου και στην Κακαβιά. Η τελευταία, που από χθες έκαιγε σε αλβανικό έδαφος, πέρασε και στο ελληνικό. Για τη φωτιά της Ηγουμενίτσας, ζητήθηκε η ενίσχυση των υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού και από τη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό Βολίμων Ζακύνθου.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 37 δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ