Αγριεύει η κόντρα στην Υγεία – Προειδοποιεί με ξαφνικό θάνατο για τον ΕΟΠΥΥ ο Γεωργιάδης - iefimerida.gr

Αγριεύει η κόντρα στην Υγεία – Προειδοποιεί με ξαφνικό θάνατο για τον ΕΟΠΥΥ ο Γεωργιάδης

Αγριεύει η κόντρα στην Υγεία – Προειδοποιεί με ξαφνικό θάνατο για τον ΕΟΠΥΥ ο Γε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα φθάνει η κόντρα στον τομέα της Υγείας με τον υπουργό, Αδωνι Γεωργιάδη, να δίνει τελεσίγραφο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν τις απεργίες ειδάλλως θα προβεί σε πολύ δραστικές κινήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απειλεί μόνο με κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων, αλλά προειδοποιεί ακόμη και για ξαφνικό θάνατο α λα ΕΡΤ για ολόκληρο τον Οργανισμό

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, που χθες από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε διάλογο τους γιατρούς αλλά διεμήνυσε πως η κινητικότητα θα γίνει «βρέχει χιονίσει», έστειλε τελεσίγραφο τους γιατρούς: ή σταματούν τις κινητοποιήσεις ή μπαίνει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ.

Σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων κάνουν εκτενείς αναφορές στο ενδεχόμενο ενός τέτοιου σχεδίου με την «Ημερησία» να καταγράφει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ.

Η αυλαία θα πέσει σε τρεις πράξεις με ημερομηνίες ορόσημο:
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου όταν αυξάνεται το πλαφόν των επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς από 200 σε 300 επισκέψεις
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όταν ανοίγει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες γιατρούς
Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου όταν (αν το τελεσίγραφο Γεωργιάδη δε γίνει δεκτό από τους γιατρούς) μπαίνει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ και απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και υγειονομικοί

Ο εναλλακτικός ΕΟΠΥΥ

Με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ θα χάσουν τη δυνατότητα να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας ακόμη και οι διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημιουργία νέου Οργανισμού σε διάστημα λίγων ημερών.

Ο νέος ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΠΥΥ Β', όπως ανέφερε ανώτατη πηγή του υπουργείου Υγείας στην «Καθημερινή», δε θα διαθέτει μονάδες για την παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά μόνο διοικητικές υπηρεσίες.

Στον νέο Οργανισμό θα προσληφθεί όλο το διοικητικό και λοιπό προσωπικό του σημερινού ΕΟΠΥΥ.

Για τους 5.500 γιατρούς θα προκηρυχθούν θέσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση. Όλοι οι γιατροί, όμως, δεν προβλέπεται να επαναπροσληφθούν.

Το υπουργείο διαμηνύει ότι η σταδιακή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για τον ΕΟΠΥΥ γίνεται για να τους δοθεί χρόνος να επανεξετάσουν τη στάση τους αναφορικά με τις απεργίες.

Στέλνει όμως κι ένα ακόμη μήνυμα: πως «ό,τι χάνεται, δεν επιστρέφεται», ότι δηλαδή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχασαν δια παντός το δικαίωμα των 150 επισκέψεων.

Φωτογραφία: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ