Το H&M σταματά την παραγωγή προϊόντων από κουνέλια μετά από βίντεο βασανιστηρίων - iefimerida.gr

Το H&M σταματά την παραγωγή προϊόντων από κουνέλια μετά από βίντεο βασανιστηρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σουηδικός κολοσσός μόδας με το όνομα H&M ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα σταματήσει να παράγει ρούχα που περιέχουν μαλλί ανγκορά μετά από την κυκλοφόρηση ενός βίντεο που έδειχνε τη γούνα να γδέρνεται από ζώντα κουνέλια σε κινεζικά αγροκτήματα.

«Διακοπτουμε την παραγωγή» των προϊόντων ανγκορά, είπε η εκπρόσωπος του H&M, Camilla Emilsson Falk.

«Θα πρέπει να ξαναελέγξουμε για να βεβαιωθούμε ότι η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας» είπε, παρόλο που προϊόντα ανγκορά που υπάρχουν ήδη στα καταστήματα H&M δεν θα αποσυρθούν.

Η κίνηση αυτή της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης σηματοδοτεί μια απότομη στροφή, αφού πριν από πέντε ημέρες, επέμενε ότι οι προμηθευτές της τηρούσαν τους αναγκαίους κανόνες και ότι διεξάγονται έλεγχοι ρουτίνας για να το εξασφαλίσουν αυτό.

Αλλά η στάση αυτή συναντήθηκε με έντονες επίπληξεις στη Σουηδία, με τους επικριτές να λένε ότι οι έλεγχοι δεν ήταν αποτελεσματικοί, ενώ ζητούν ταυτόχρονα τα προϊόντα ανγκορά να απαγορευτούν εντελώς.
Σύμφωνα με την PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), η Κίνα παράγει το 90 τοις εκατό μαλλί ανγκορά σε όλον τον κόσμο.

Το βίντεο δείχνει λευκά κουνέλια ανγκορά, σε μια ποικιλία από διαφορετικά αγροκτήματα στην Κίνα, δεμένα σε ξύλινα τραπέζια σε δωμάτια γεμάτα με κλουβιά, και εργαζόμενοι να τα κρατάνε και να κόβουν τη γούνα τους με το χέρι, ενώ τα ζώα κραυγάζουν και κλαίνε σε αγωνία.

Ένα άλλο μέρος του βίντεο δείχνει τα κουνέλια με το ροζ τους δέρμα, αφού η χνουδωτή τους γούνα έχει αφαιρεθεί.

Η PETA δήλωσε ότι οι πηγές της είπαν ότι το βγαλμένο μαλλί ανγκορά απέφερε περισσότερα χρήματα λόγω του μήκους και της ποιότητας του, έστω και αν η μέθοδος αυτή έβαζε τα κουνέλια σε μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω του στρες.

Ανταγωνιστές της σουηδικής εταιρίας H&M όπως η Lindex, η Gina Tricot και το MQ όλοι είπαν ότι θα σταματήσουν την παραγωγή και την αγορά προϊόντων ανγκορά, δεδομένου ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι προμήθειες προέρχονται από ηθικά σωστά αγροκτήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ H&M Βίντεο βασανιστήρια κουνέλια ανγκορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ