Τι συμβαίνει όταν δυο μαϊμούδες, που κάνουν την ίδια δουλειά, αμείβονται διαφορετικά –Εκπληκτικό βίντεο - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει όταν δυο μαϊμούδες, που κάνουν την ίδια δουλειά, αμείβονται διαφορετικά –Εκπληκτικό βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πρωτότυπο πείραμα αποκαλύπτει, με αποστομωτικό τρόπο, πως η αντίληψη της αδικίας είναι πανίσχυρη και προκαλεί πάντα αντιδράσεις. Στο πείραμα πρωταγωνιστούν δύο μαϊμούδες.

Το αποκαλυπτικό βίντεο παρουσιάστηκε σε μια από τις γνωστές διαλέξεις του TED, με τον ομιλητή Frans de Waal, να μιλά για την ηθική συμπεριφορά των ζώων. Βλέπουμε δυο μαϊμούδες από το ίδιο κοπάδι, τοποθετημένες σε διπλανά κλουβιά που έχουν αναλάβει μια υποχρέωση: Παίρνουν μια πέτρα από το χέρι της ερευνήτριας και την τοποθετούν σε ειδικό σημείο και ως ανταμοιβή παίρνουν ένα κομμάτι αγγούρι. Μετά από λίγο και ενώ oι μαϊμούδες κάνουν κανονικά το χρέος τους, η ερευνήτρια αποφασίζει να δώσει στην μία αγγούρι και στην άλλη γλυκό σταφύλι. Οταν το αντιλαμβάνεται η πρώτη μαϊμού, αντιδρά οργισμένα... Το σημείο με την αντίδραση, αρχίζει από το 1.20 λεπτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαϊμούδες ηθική ζώων ΤΕD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ