Η φοιτήτρια με τη Ferrari που έπαιρνε πλήθος... επιδομάτων - iefimerida.gr

Η φοιτήτρια με τη Ferrari που έπαιρνε πλήθος... επιδομάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο «άρωμα» Ελλάδας, αλλά και Ιταλίας. Μία φοιτήτρια δήλωνε πως ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας, την ώρα που ο πατέρας της κυκλοφορούσε με Ferrari.Η αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια επιχείρησης της οικονομικής αστυνομίας στην Ιταλία, με στόχο να ξεσκεπάσει τις απάτες με τα επιδόματα που δίνονται σε φτωχούς φοιτητές.

«Το 2013, στο 63% των φοιτητών που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες», πράγμα που σημαίνει πολλοί είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα οικογενειακά τους εισοδήματα, τόνισε η οικονομική αστυνομία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι Ιταλοί φοιτητές μπορούν να καταθέτουν μια «υπεύθυνη δήλωση» για να δηλώνουν ότι οι γονείς τους έχουν χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα σπουδών, εκπτώσεις στα έξοδα του πανεπιστημίου, δωρεάν κάρτες μετακίνησης με τις συγκοινωνίες ή άλλα οικονομικά βοηθήματα.

Μετά από έρευνα, «εμφανίστηκαν πραγματικοί "πρωταθλητές" στο ψέμα, όπως μία φοιτήτρια που είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ τη στιγμή που ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης μιας Φεράρι και πολυτελών ακινήτων, ή μιας άλλης που ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα ύψους 70.000 ευρώ», σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας.

Οι έλεγχοι αυτοί, για να ξεσκεπαστούν «τα παιδιά των εύπορων οικογενειών που μεταμφιέζονται σε φτωχά» διενεργήθηκαν στα τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Ρώμης, χάρη στην συνεργασία μεταξύ της οικονομικής αστυνομίας, των πανεπιστημιακών και των τοπικών αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Ferrari φτώχεια επίδομα φοιτήτρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ