Ανοίγει περισσότερο τον ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικούς γιατρούς ο Αδωνις Γεωργιάδης- Στόχος να καμφθούν οι απεργίες - iefimerida.gr

Ανοίγει περισσότερο τον ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικούς γιατρούς ο Αδωνις Γεωργιάδης- Στόχος να καμφθούν οι απεργίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ανοίξει και άλλο τον ΕΟΠΥΥ στους ιδιωτικούς γιατρούς στους οποίους θα μπορούν να πηγαίνουν οι ασθενείς ετοιμάζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, την ίδια ώρα που οι μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απεργούν έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Παρά τις εξαγγελίες πως το άνοιγμα του σε ιδιώτες θα γινόταν παράλληλα με την ανασύσταση του Νέου ΕΟΠΥΥ, ο Αδωνις Γεωργιάδης επισπεύδει τις διαδικασίες λόγω απεργιών, αναφέρει το iatropedia το οποίο επισημαίνει πως ο υπουργός πιστεύει ότι έτσι θα καμφθεί άμεσα το μέτωπο των απεργών ενώ δε θα υπάρξουν και αντιδράσεις από τους ασθενείς που θα βρίσκουν ιδιώτη γιατρό δωρεάν με την αποζημίωση του Οργανισμού.

Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά αφού σχεδιάζεται οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν από 200 ασφαλισμένους το μήνα να εξετάζουν 300. Ωστόσο στο άμεσο μέλλον που το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο «Νέος ΕΟΠΥΥ» θα ανοίξει σε πολύ περισσότερους αναμένεται να μπει πλαφόν στη συνταγογράφηση, με μέσο όρο ποσού ανά συνταγή αλλά και με όριο για τον κάθε γιατρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ