H BMW i3 περιορίσθηκε στα 4 αστέρια κατά EuroNCAP - iefimerida.gr

H BMW i3 περιορίσθηκε στα 4 αστέρια κατά EuroNCAP

H BMW i3 περιορίσθηκε στα 4 αστέρια κατά EuroNCAP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οργανισμός EuroNCAP που ελέγχει την ασφάλεια των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη είχε περιλάβει αρκετά μοντέλα, πιο συγκεκριμένα 11, στην τελευταία σειρά δοκιμών του. Από αυτά δεν διέπρεψαν όλα κατακτώντας 5 αστέρια.

Αντίθετα πέντε περιορίσθηκαν στα τέσσερα και η μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσία σε αυτά και της ολοκαίνουργιας BMW i3. Το φιλόδοξο high tech ηλεκτρικό μοντέλο της βαυαρικής εταιρείας δεν είχε κανένα πρόβλημα στη μετωπική σύγκρουση, αλλά στην πλευρική σημειώθηκε αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των επιβατών του, που του κόστισε βαθμούς και αστέρι.

Με 4 αστέρια βαθμολογήθηκαν και τα Nissan Note, Ford Ecosport, VW T5, καθώς και το Mercedes Citan. Αυτό επανεξετάστηκε, καθώς στην 1η δοκιμή του είχε βαθμολογηθεί μόλις με 3 αστέρια και μάλιστα η γερμανική εταιρεία είχε κατηγορηθεί πως γνώριζε εκ προοιμίου το περιορισμένο επίπεδο ασφαλείας του συγκεκριμένου μοντέλου της.

Τα πέντε αστέρια τα κατέκτησαν τα Ford Tourneo Connect, Peugeot 308, Mazda 3, Mitsubishi Outlander, Infiniti Q50 και Maserati Ghibli.

H BMW i3 περιορίσθηκε στα 4 αστέρια κατά EuroNCAP | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ