Ο Πάνος Καμμένος «άδειασε» τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από την ψηφοφορία για τα φάρμακα - iefimerida.gr

Ο Πάνος Καμμένος «άδειασε» τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από την ψηφοφορία για τα φάρμακα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την ονομαστική ψηφοφορία που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τη μείωση της τιμής σε 6.000 φάρμακα και είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος «αδειάζει» με αυτό τον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ανένδοτο εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη.

Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, πραγματοποιείται από τις 12:00 στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά από οξύτατη αντιπαράθεση και βολές κατά της κυβέρνησης μιλώντας για τροπολογία που εμπεριέχει αντιφάσεις προειδοποιώντας ότι το ίδιο θα ξανακάνουν σε περίπτωση που ξαναέρθει στη Βουλή παρόμοια τροπολογία.
Αποχώρησε και η ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει η ψηφοφορία να γίνει ξεχωριστά για κάθε άρθρο. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφίζουν να λένε ότι ψηφίζουν τα 4 από τα 5 άρθρα της τροπολογίας και καταψηφίζουν το άρθρο 5, ενώ ο ψηφοσυλλέκτης δηλώνει ότι ψηφίζουν «όχι» σε όλη την τροπολογία.
Ο Β. Μεϊμαράκης ανέβηκε στην έδρα και εξήγησε στους βουλευτές ότι είναι καταγεγραμμένο ποια άρθρα ψηφίζουν από την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος. «Αρκετά χαλάσαμε την εικόνα του κοινοβουλίου για ένα διαδικαστικό θέμα. Φτάνει πια», είπε.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι Λοβέρδος και Αηδόνης αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της τροπολογίας ενώ το ΚΚΕ αναμένεται να δηλώσει «παρών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος φάρμακα άδειασε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ