Μήνυμα Παπούλια στους εταίρους: Κάναμε το καθήκον μας, σειρά σας τώρα - iefimerida.gr

Μήνυμα Παπούλια στους εταίρους: Κάναμε το καθήκον μας, σειρά σας τώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κάναμε το καθήκον μας. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Όχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά».

Αυτό διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου.

Απευθυνόμενος στους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κάρολος Παπουλιας τόνισε την ανάγκη να γίνει η Ευρώπη και πάλι ελκυστική, υπογραμμίζοντας πως «αυτό θα έρθει μόνο αν η απάντηση που θα δοθεί στην πράξη, από τους διαμορφωτές των αποφάσεων είναι "περισσότερη και δικαιότερη Ευρώπη"».

Όπως είπε, δεν πρέπει να υπονομευθεί η ευρωπαϊκή παρακαταθήκη Δημοκρατίας, ασφάλειας και αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να «ενδώσουμε στις ολέθριες επιπτώσεις της οικονομικής στασιμότητας και της εθνικής περιχαράκωσης».

«Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες ίσως δεν έχουν συλλάβει το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης», εκτίμησε, με αποτέλεσμα, όπως είπε, τη δημιουργία απογοήτευσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες που δεν βρίσκουν πάντα τον σωστό τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, αν όχι την οργή τους -αν δει κανείς την άνοδο που σημειώνουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού του ευρωσκεπτικισμού».

Μήνυμα Παπούλια στους εταίρους: Κάναμε το καθήκον μας, σειρά σας τώρα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ