Αγοράζουν οι Κινέζοι Skoda; Πως δεν αγοράζουν… - iefimerida.gr

Αγοράζουν οι Κινέζοι Skoda; Πως δεν αγοράζουν…

Αγοράζουν οι Κινέζοι Skoda; Πως δεν αγοράζουν…
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αναφορές στην αγορά αυτοκινήτου της Κίνας στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν εξωτικά σούπερ σπορ μοντέλα ή υπέρ-πολυτελείς λιμουζίνες που φεύγουν σα ζεστό ψωμί. Τι γίνεται όμως με τις άλλες ευρωπαϊκές μάρκες; Ποια είναι η πορεία τους στη μεγάλη ασιατική χώρα και ποια είναι τελικά η σημασία της Κίνας για τις συνολικές πωλήσεις τους;

Ας δούμε τι γίνεται παίρνοντας σαν παράδειγμα τη Skoda, η οποία ξεκίνησε την εμπλοκή της στην Κίνα πριν από 6 περίπου χρόνια. Ούτε νωρίς, αλλά ούτε και αργά, ενώ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει κατασκευάσει επί τόπου –στο εργοστάσιο της SVW (Shanghai Volkswagen)- περισσότερα από 1.000.000 αυτοκίνητα.

Από το 2010 η κινέζικη αγορά είναι η πιο μεγάλη αυτόνομη της μάρκας, το 2012 πουλήθηκαν 235.700 Skoda σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ μέχρι τώρα, το 2013, 199.200 Κινέζοι έχουν γίνει πελάτες της εταιρείας, γεγονός που σημαίνει πως 1 στα 4 Skoda που διατίθενται παγκοσμίως πωλείται στην Κίνα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα νούμερα αυτά έχουν επιτευχθεί χωρίς η Skoda να διαθέτει όλα τα μοντέλα της στην κινεζική αγορά, παρά μόνο 3, κάτι που βέβαια άλλαξε με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της στην πόλη Nigbo, ενώ πολύ σύντομα η κινέζικη γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο το νέο Rapid Spaceback όσο και την καινούργια Octavia. Γεγονός που αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τόσο τις πωλήσεις όσο και το ειδικό βάρος της αγορά της Κίνας για τη Skoda.

Αγοράζουν οι Κινέζοι Skoda; Πως δεν αγοράζουν… | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορά Κινέζοι Skoda
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ