Νέο τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη -Αισιοδοξία ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα - iefimerida.gr

Νέο τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη -Αισιοδοξία ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα συνάντηση θα έχουν την Τρίτη στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο τα θέματα της κινητικότητας και οι εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν εν όψει της έλευσης της Τρόικας στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στις 18:00.

Η προετοιμασία για πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα ξεκίνησε σημερα με ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά λύση στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. «Δεν συζητάμε ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων. Τέτοια απαίτηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή», ξεκαθάρισε.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Τρίτης αναμένεται να εξεταστεί τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στο δημόσιο, καθώς και η πορεία αξιολόγησης των οργανισμών και επιχειρήσεων που ελέγχονται από υπουργεία.

Οι «δεξαμενές» για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων θα προέλθουν κυρίως από την Υγεία, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει ακόμη 1.300 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να καλυφθούν οι 4.000 απολύσεις που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα, ενώ θα πρέπει να απολυθούν επιπλέον 11.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2014.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταστήσει σαφές ότι στις απολύσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι όποιες απομακρύνσεις υπαλλήλων από την αμυντική βιομηχανία, καθώς και όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, οι υπουργοί έχουν λάβει εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προχωρήσουν οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις οργανισμών, καθώς και η περικοπή του προσωπικού στους περισσότερους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ