Christian Louboutin: Ο άντρας που αποθέωσε τα γυναικεία πόδια δημιουργώντας τα πιο διάσημα παπούτσια στον κόσμο - iefimerida.gr

Christian Louboutin: Ο άντρας που αποθέωσε τα γυναικεία πόδια δημιουργώντας τα πιο διάσημα παπούτσια στον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και οι πιο αδαείς της γυναικείας μόδας έχουν μάθει να αναγνωρίζουν το γυναικείο φετίχ της κόκκινης σόλας που ακούει σε ένα όνομα: Christian Louboutin, Πώς έφτασε όμως ο διάσημος πλέον σχεδιαστής στην ιδέα που έκανε τα παπούτσια του να μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη;

Σύμφωνα με το Ιnstyle, ο Christian Louboutin ξεκίνησε να έχει εμμονή με τα ψηλά παπούτσια όταν το 1976 πήγε σε ένα μουσείο και είδε μια πινακίδα που έδειχνε ότι απαγορεύονταν τα τακούνια. «Ήταν απαγορευμένο με ένα τεράστιο κόκκινο Χ από πάνω», λέει.

Ως έφηβος αρχίζει να πηγαίνει στα καμπαρέ στο Παρίσι –όπου και μεγάλωσε- και να παρατηρεί τα μακριά πόδια των χορευτριών και να σκέφτεται τρόπους για να τα κάνει να φαίνονται μακρύτερα.

Στα 16 παρατάει το σχολείο και ξεκινάει να σχεδιάζει ακατάπαυστα. Πηγαίνει σε clubs και προσπαθούσε πείσει όλα τα όμορφα κορίτσια να φορέσουν τα παπούτσια του. Τους υποσχόταν ότι θα τις μεταμόρφωνε σε σταρ του σινεμά σαν αυτές που έβλεπαν στη μεγάλη οθόνη.

Τη δική του επιχείρηση την ξεκινάει το 1989. Τρία χρόνια αργότερα το πρωτότυπο ενός παπουτσιού που είχε σχεδιάσει, εμπνευσμένο από το έργο του Andy Warhol, Flowers καταφθάνει από την Ιταλία ο υποδηματοποιός όμως αισθάνεται ότι του λείπει κάτι. «Ήμουν χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί έμοιαζε πολύ με αυτό που είχα σχεδιάσει αλλά το σκίτσο ήταν πιο δυνατό από το παπούτσι καθαυτό και άρχισα να ν' αναρωτιέμαι γιατί. Κατάλαβα ότι ήταν αυτή η μαύρη σόλα που μ' ενοχλούσε ». Εκείνη την περίοδο εργάζεται –ευτυχώς, όπως λέει κι ο ίδιος- μαζί του μια κοπέλα, η οποία έβαφε τα νύχια της, δίπλα του, με το κόκκινο μανό της. Το αρπάζει λοιπόν ο Louboutin κι αρχίζει να ζωγραφίζει τη σόλα. «Έκανε όντως τη διαφορά. Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το σκίτσο».

Από τότε τα ψηλοτάκουνα με την κόκκινη σόλα έχουν καθιερωθεί, με τις σταρ του Hollywood –ανάμεσά τους η Nicole Kidman, η Angelina Jolia και η Jennifer Lopez- να τα τιμούν στις περισσότερες εμφανίσεις τους.

Ο Louboutin , ο οποίος παρά τις τσουχτερές τιμές έχει φτάσει να πουλάει 650.000 ζευγάρια το χρόνο- φαίνεται ότι 34 χρόνια μετά την τήρησε την υπόσχεσή του να κάνει τις γυναίκες να μοιάζουν με σταρ του σινεμά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ