Το απόλυτο μυστικό της νεότητας -Τι πρέπει να κάνετε για να γυρίσετε το χρόνο 10 χρόνια πίσω - iefimerida.gr

Το απόλυτο μυστικό της νεότητας -Τι πρέπει να κάνετε για να γυρίσετε το χρόνο 10 χρόνια πίσω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελιξίριο της νεότητας βρήκαν επιστήμονες του King's College του Λονδίνου. Οπως υποστηρίζουν ερευνητές σε έκθεσή τους το μυστικό της αιώνιας ομορφιάς δεν βρίσκεται ούτε στα βότανα, ούτε στη διατροφή, ούτε στις ιατρικές επεμβάσεις. Βρίσκεται σε κάτι διαφορετικό, στη γυμναστική.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι 3,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα κάνουν το σώμα σου να δείχνει και να νιώθει έως και 10 χρόνια νεότερο.

Οπως σημειώνουν, αντιγηραντικές ιδιότητες έχουν κυρίως οι εναερόβιες μορφές άσκησης όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση, σπορ δηλαδή που βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Μάλιστα, οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της βιολογικής ηλικίας και της άθλησης, καθώς και το DNA και τα γονίδια από 2.401 ζευγάρια διδύμων αδελφών, όπου ο ένας αθλούνταν συστηματικά, ενώ ο άλλος ακολουθούσε καθιστική ζωή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που έτρεχαν ή ασχολούνταν με αερόβια αθλήματα ήταν έως και 10 χρόνια βιολογικά νεότεροι από τους υπολοίπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ