«Τίτλοι τέλους» για τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ - iefimerida.gr

«Τίτλοι τέλους» για τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών στο Παρίσι, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζορζ Λοτνέρ. Ο πρώην κασκαντέρ Ρεμί Ζουλιέν, επικαλούμενος το στενό περιβάλλον του κινηματογραφιστή δήλωσε πως έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από «μακρά νόσο».Στα 60 χρόνια της καριέρας του ο Λοτνέρ γύρισε ταινίες με τους σημαντικότερους αστέρες, όπως ο Ζαν - Πολ Μπελμοντό.

Ηταν μεταξύ άλλων o σκηνοθέτης της ταινίας «Les Tontons flingueurs» του 1963, μια παραγωγή γαλλική, γερμανική και ιταλική που άφησε εποχή με πρωταγωνιστή τον Λίνο Βεντούρα, όπως και του «Επαγγελματία» με τον Ζαν - Πολ Μπελμοντό του 1981.

Καθώς ήταν άρρωστος δεν μπόρεσε να πάει πρόσφατα σε εκδήλωση - αφιέρωμα προς τιμήν του στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας για τα 50 χρόνια του φιλμ «Les Tontons flingueurs», διευκρίνισε ο Ζουλιέν, ο οποίος είχε κάνει τις επικίνδυνες σκηνές στις πολλές ταινίες του Λοντέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θάνατος σκηνοθέτης Γάλλος Ζορζ Λοτνέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ