Με στρατοδικείο κινδυνεύει ο χρυσαυγίτης αξιωματικός που συνελήφθη στο Βόλο για παράνομη κατοχή όπλων - iefimerida.gr

Με στρατοδικείο κινδυνεύει ο χρυσαυγίτης αξιωματικός που συνελήφθη στο Βόλο για παράνομη κατοχή όπλων

Με στρατοδικείο κινδυνεύει ο χρυσαυγίτης αξιωματικός που συνελήφθη στο Βόλο για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με την στρατιωτική δικαιοσύνη ενδέχεται να βρεθεί ο 51χρονος αξιωματικός του στρατού που συνελήφθη στο Βόλο για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Αυτό ζήτησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ΕΝΏ το ΥΕΘΑ αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνες που έγιναν στην οικία και το χώρο εργασίας του 51 ετών αξιωματικού, κατασχέθηκαν: Πιστόλι CZ των 9 mm χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο) οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες, και τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Βρέθηκαν επίσης DVD με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ - κούπες - κανάτες - πετσέτα - αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης», καπέλο τύπου τζόκεϊ με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο οπλισμός εστάλη στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την προέλευση του οπλισμού, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγούταν στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ