Γερμανός, πρίγκιπας και μεσήλικας σκιέρ -O μοναδικός εκπρόσωπος του Μεξικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς - iefimerida.gr

Γερμανός, πρίγκιπας και μεσήλικας σκιέρ -O μοναδικός εκπρόσωπος του Μεξικό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Γερμανός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χούμπερτους φον Χόχενχολ απέχει πολύ από τον τυπικό Μεξικανό. Περισσότερο από ότι προδίδει το όνομά του. Ο γαλαζοαίματος, με βαθύπλουτους συγγενείς, είναι λάτρης του σκι και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Ολα αυτά, στα 54 του.

Πρώτα από όλα, ο Χούμπερτους φον Χόχενχολ είναι Γερμανός αριστοκράτης, γιος του πρίγκιπα Αλφόνσο Χόχενχολ και της πριγκίπισσας Ιρα Φούρστενμπεργκ. Επιπλέον, είναι μέλος της οικογένειας Ανιέλι, που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτες της Fiat και της Γιουβέντους.

Λατρεύει λοιπόν το σκι, ένα σπάνιο χόμπι για το Μεξικό. Και επίσης δηλώνει καλλιτέχνης, φωτογράφος και τραγουδιστής, ο οποίος στα 54 του θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Δεν είναι τυχαίο. Ο ίδιος άλλωστε ίδρυσε την ομοσπονδία χειμερινών αθλημάτων του Μεξικό το 1981.

«Ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι», λέει ο ίδιος. Ο Χούμπερτους γεννήθηκε στο Μεξικό, χώρα καταγωγής της γιαγιάς του, οπότε παρότι δεν μεγάλωσε εκεί, κράτησε την υπηκοότητα. «Νιώθω λατίνος. Αν και είμαστε γερμανική αριστοκρατική οικογένεια, μεγαλώσαμε με μεσογειακό τρόπο. Ούτε καν μοιάζω Γερμανός, ο κόσμος νομίζει ότι είμαι Αργεντινός ή Ιταλός», προσθέτει ο δραστήριος μεσήλικας.

Δεν είναι πρωτάρης στο σκι παγκοσμίου επιπέδου. Αλλωστε αυτή θα είναι η έκτη φορά που μετέχει σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Βέβαια, ο φανατικός οπαδός της Γιουβέντους- είναι και οι οικογενειακοί δεσμοί στη μέση- δεν έχει ελπίδες για να ανέβει στο βάθρο. Αλλά η παρουσία του και μόνο στο Σότσι είναι επιτυχία, καθώς αναμένεται να αποτελεί τον γηραιότερο μετέχοντα στη διοργάνωση, όπως ήταν και το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ