Οι τροφές που βοηθούν να αποφύγουμε τη γρίπη - iefimerida.gr

Οι τροφές που βοηθούν να αποφύγουμε τη γρίπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα αυτά που χρειάζονται μπορεί ήδη να βρίσκονται μέσα στη κουζίνα μας. Υπάρχουν κάποιες σούπερ τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό μας, αλλά ακόμα κι αν είμαστε κρυωμένοι, αυτές οι τροφές μας βοηθούν να το ξεπεράσουμε ευκολότερα.


1. Μαύρη Σοκολάτα : Ένας πειρασμός που όμως έχει πολλά διατροφικά οφέλη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
2. Βρώμη : Συχνά θα ακούτε πως η βρώμη θα πρέπει να είναι στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα. Είναι ένα δημητριακό που ελέγχει την όρεξη και το βάρος, μιας και έχει ελάχιστες θερμίδες αλλά περιέχει και συστατικά που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό.
3. Μέλι : Μία κουταλιά μέλι μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια όταν νιώθετε κούραση. Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών. Έξτρα τιπ : πιείτε λίγο γάλα με μέλι πριν κοιμηθείτε για να έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

4. Σκόρδο : Το σκόρδο περιέχει μία ουσία, την αλισίνη , στην οποία οποία οφείλει και την χαρακτηριστική μυρωδιά του και έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμηκυτιακή και αντιική δράση.

5. Μανιτάρια : Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο το οποίο σε προστατεύει από την γρίπη. Επίσης περιέχουν βιταμίνες οι οποίες σε βοηθούν να έχεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Τσάι : Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ικανότητες του τσαγιού. Το μάυρο τσάι ιδιαίτερα, καθώς συνδυάζει αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές αλλά και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Και μην ξεχνάς ότι βοηθάει πολύ και στην δίαιτα!

7. Γιαούρτι : Το γιαούρτι έχει προβιοτικά, τα οποία βοηθάνε στην μείωση στην μείωση της ανάπτυξης των παθογόνων βακτηρίων και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γρίπη τροφές αποφύγουμε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ