Με το 2CV στη Γαλλία - iefimerida.gr

Με το 2CV στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν κάποιος πει ότι δε θυμάται το θρυλικό 2CV τότε σίγουρα ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα αυτοκίνητα ή απλά δεν του έκανε εντύπωση ένα ιδιαίτερο όχημα που κυκλοφορούσε κατά κόρον στους ελληνικούς δρόμους τουλάχιστον δύο δεκαετίες νωρίτερα.

Στην Ελλάδα, όταν πρωτοβγήκε είχε μεγάλη διεισδυτικότητα και οι Ελληνες οδηγοί το "αγκάλιασαν" τόσο γιατί ήταν χαμηλή η τιμή απόκτησής του όσο και γιατί είχε περίεργη εξωτερική εμφάνιση, στοιχεία που το έκαναν εξεζητημένο. Σήμερα έχουν μείνει μόνο ελάχιστα αυτοκίνητα του είδους αυτού. Οσα τουλάχιστον έχουν σωθεί από τις τελευταίες αποσύρσεις. Αυτοί που τα κράτησαν έχουν αναπτύξει μαζί τους ιδιαίτερη σχέση. Για τους λάτρεις αυτού του μοντέλου, το 2CV αποτελεί κομμάτι της ζωής τους, είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί μέσα από τα χιλιάδες χιλιόμετρα στους ελληνικούς και όχι μόνο δρόμους.

Από το 1973 και κάθε δύο χρόνια οι «ντεσεβάδες» όλης της Ευρώπης μαζεύονται σε ένα μέρος για να περάσουν μαζί μια εβδομάδα. Η φετινή συνάντηση γίνεται, 26 με 31 Ιουλίου, στο Σαλπρίς της κεντρικής Γαλλίας και προβλέπεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών σε συμμετοχές, μιας και έχουν ήδη προεγγραφεί 5.350 φανατικοί φίλοι του «ασχημόπαπου» της Citroen.

Ανατρέχοντας στις προηγούμενες συναντήσεις, μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει ότι όλοι οι φίλοι είναι απόλυτα εξοπλισμένοι με σκηνές και... ράντζα για να βγάλουν τη νύκτα δίπλα στο αγαπημένο τους αυτοκίνητο, αφού η μάζωξη γίνεται μέσα σε ένα κάμπινγκ, που στήνεται αποκλειστικά για αυτό τον λόγο. Εκεί, χιλιάδες οδηγοί ανταλλάζουν γνώσεις, εμπειρίες και διηγούνται συναρπαστικές ιστορίες, με επίκεντρο το αυτοκίνητό τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχει μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, παιχνίδια και αγώνες, μουσείο, παζάρι και καλλιστεία 2CV, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν τα πολλά ντεσιμπέλ από τη μουσική που ακούγεται δυνατά και η άφθονη μπύρα.

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων 2CV συμμετέχει από το 1989 στις παγκόσμιες συναντήσεις και για τα μέλη της κάθε συνάντηση είναι μοναδική. Πριν από 12 χρόνια (1999) η παγκόσμια διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα. Ήταν η 13η παγκόσμια συνάντηση φίλων 2CV και έγινε στη Σκοτίνα Πιερίας. Οι μαρτυρίες τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων που επισκέφτηκαν την Ελλάδα κάνουν λόγο για την καλύτερη συνάντηση που έγινε ποτέ, παρά το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια.

Η ελληνική αποστολή φέτος αποτελείται από 17 αυτοκίνητα, που θα ταξιδέψουν οδικώς, τα περισσότερα μέσω Ιταλίας. Οι περισσότεροι θα ακολουθήσουν την διαδρομή Πάτρα- Αγκόνα και από εκεί άλλα 1200 χιλιόμετρα για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους. Φυσικά σε όλη την διαδρομή τα... «ασχημόπαπα» θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μικρά σέρβις, δηλαδή τονωτικές ενέσεις που χρειάζονται τα αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας.

«Είναι ένα ραντεβού που περιμένουμε όλοι οι φίλοι κάθε δύο χρόνια. Έχουμε ετοιμάσει τα αυτοκίνητά μας και ανυπομονούμε να πάμε στην Γαλλία. Η συμμετοχή είναι μεγάλη, καθώς τα 17 αυτοκίνητα μπορούν να θεωρηθούν πολλά για μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Για εμάς, το 2CV είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Έχουμε γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί τους και θα συνεχίσουμε να γράφουμε, γιατί είναι μοναδικό μοντέλο, που έχει μια ξεχωριστή υπογραφή», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της λέσχης 2CV, Τάκης Γάτσος.

Η αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί, από τα διόδια της Ελευσίνας. «Είναι ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο δεν πρέπει να χάσει κανένας ιδιοκτήτης 2CV. Θα γεμίσουμε με εμπειρίες, θα γυρίσουμε και θα τις μοιραστούμε με όλους τους φίλους μας», ολοκλήρωσε ο κ. Γάτσος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο ταξίδι Γαλλία 2cv ρετρό Citroen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ