Εικόνα εμπλοκής μετά και τη νέα συνάντηση με την Τρόικα - iefimerida.gr

Εικόνα εμπλοκής μετά και τη νέα συνάντηση με την Τρόικα

Εικόνα εμπλοκής μετά και τη νέα συνάντηση με την Τρόικα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε σπιθαμή σύγκλισης δεν σημειώθηκε στο θέμα των πλειστηριασμών, κατά τη πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής της Τρόικα, στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης, ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως και ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.Αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «επαναλάβαμε τις θέσεις και περιγράψαμε το κλίμα που επικρατεί στα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα για την ελληνική κοινωνία», αποτυπώνοντας έτσι το πλήρες αδιέξοδο στις συνομιλίες με τη Τρόικα. Είναι, δε, ενδεικτικό ότι οι δύο μεριές παρέπεμψαν τη συνέχεια των διαβουλεύσεων στα τεχνικά κλιμάκια!

Ευρώ- ευρώ ή μάλλον λεπτό- λεπτό, προχωρά και η διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 και μισή το απόγευμα, χωρίς να φαίνεται ορατό το ενδεχόμενο συμφωνίας πριν από την αυριανή κατάθεση του Προϋπολογισμού στις 11 και μισή το πρωί.

Απόσταση χωρίζει, επίσης, τις δύο πλευρές και όσον αφορά στο μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών, καθώς ενώ η Τρόικα επιμένει στη συρρίκνωση τους, χωρίς να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, η ελληνική πλευρά επιμένει ότι θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της δομής και λειτουργίας, χωρίς όμως να χάσουν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ