Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσει ο ΕΟΠΥΥ- Οσοι διοικητικοί μπουν σε κινητικότητα θα απορροφηθούν από το ΕΣΥ - iefimerida.gr

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσει ο ΕΟΠΥΥ- Οσοι διοικητικοί μπουν σε κινητικότητα θα απορροφηθούν από το ΕΣΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, ο οποίος υποστήριξε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να υφίσταται ωστόσο οι παροχές υγείας που τώρα διαθέτει θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ.

Σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και το πόσοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» πως όσοι δεν χρειάζονται στη νέα μορφή του Οργανισμού θα μπουν σε κινητικότητα και θα απορροφηθούν στο σύνολό τους από το ΕΣΥ.

«Ένα κομμάτι διοικητικών θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ γιατί χρειάζεται ο Οργανισμός διοικητικούς υπαλλήλους για να κάνει τη δουλειά του, θα κρατήσει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες. Θα βγουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα την πολύ σύντομη που κάνουμε εμείς για την υγεία, των 15 ημερών και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή» σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, σε ερώτηση για τις θέσεις των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΕΟΠΥΥ, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα κριθεί ποιες ειδικότητες είναι απαραίτητες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και πως για κάθε μια θέση γιατρού που δεν χρειάζεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θα προκηρύσσεται μια θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ