Το δράμα του νεαρού υπέρβαρου Γάλλου συνεχίζεται -Εγκλωβισμένος στο Λονδίνο ψάχνει τώρα τρόπο να φθάσει στην πατρίδα του - iefimerida.gr

Το δράμα του νεαρού υπέρβαρου Γάλλου συνεχίζεται -Εγκλωβισμένος στο Λονδίνο ψάχνει τώρα τρόπο να φθάσει στην πατρίδα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκλωβισμένος στο Λονδίνο βρίσκεται πλέον ο 22χρονος υπέρβαρος Γάλλος, Κέβιν Σενέ, που μπορεί να κατάφερε τελικά να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη με πτήση της αεροπορικη εταιρείας Virgin, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει στη Γαλλία αφού για λόγους ασφαλείας δεν του επετράπη να επιβιβαστεί ούτε στα τρένα της Eurostar.

Για τον ίδιο λόγο είχαν αρνηθεί να τον μεταφέρουν η British Airways και η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary.

Μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, η οικογένεια του νεαρού υπολόγιζε ότι θα επιβιβαζόταν αμέσως στο τρένο για το Παρίσι, αλλά η εταιρεία Eurostar δεν τον δέχτηκε, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας που σχετίζονται με τους κανονισμούς εκκένωσης των αμαξοστοιχιών όταν περνούν τη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη.

«Λόγω του βάρους του δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το άτομο. Δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε» σε περίπτωση ατυχήματος, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Παραδέχθηκε πάντως πως η Eurostar δεν έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο όριο βάρους για τους επιβάτες της και ότι τα τρένα διαθέτουν δύο θέσεις για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, τα οποία απομακρύνονται από τους υπαλλήλους εάν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο νεαρός Κέβιν που ζυγίζει 230 κιλά και πάσχει από σοβαρή ορμονική διαταραχή, διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο, εν αναμονή κάποιας λύσης που θα τον φέρει πιο κοντά στο σπίτι του στο Φερνέ-Βολτέρ, στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία.

«Έχουμε επικοινωνήσει με τους συνεργάτες μας για να δούμε εάν μπορεί να μετακινηθεί με το φεριμπότ, με ταξί ή με άλλο τρόπο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Eurostar, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν δέχτηκε κάποιος να μεταφέρει τον Κέβιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ