Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη Σύνοδο Κορυφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αστροπελέκι για τον ελληνικό λαό» θα είναι όποια απόφαση και αν ληφθεί στη σύνοδο των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε ομιλία της σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο πλοίο "Φαιστός" η κα Παπαρήγα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Όποια λύση κι αν δώσουν σήμερα, να ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι θα είναι αστροπελέκι, κυριολεκτικά, για τον ελληνικό λαό, θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα, και οι συνέπειες θα είναι μακρόχρονες".

"Όποια λύση κι αν δώσουν, εμείς το λέμε καθαρά: είτε πουν επιμήκυνση, είτε πουν «κούρεμα», είτε πουν επαναγορά ομολόγων, είτε πουν ότι θα φορολογήσουν τις τράπεζες και μέσα από αυτή τη φορολόγηση θα εξυγιανθεί το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ό,τι και να πουν, για τους εργαζόμενους θα είναι πολύ, πάρα πολύ βαρύ το τίμημα", συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.

"Άλλωστε, σήμερα στην ΕΕ δε συζητάνε μέτρα για τους εργαζόμενους. Δε συζητάνε μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, δε συζητάνε για την ανακούφιση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, βλέπετε, βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να χάσουν κι άλλα! Αυτά δε θα τα συζητήσουν! Αυτά τα συζητούν «fast-track» που λέει και η κυβέρνηση, σε ένα λεπτό τα έχουν ξεκαθαρίσει σε άλλα όργανα, δε συζητούνται σε επίπεδο αρχηγών! Άλλωστε, οι εξελίξεις ήδη έχουν δρομολογηθεί", πρόσθεσε.

Κατά τη Γ.Γ. του ΚΚΕ, στη σύνοδο "ο μεγάλος τσακωμός γίνεται" για την κατανομή των βαρών σε κάθε χώρα, καθώς, όπως είπε, "ο καθένας κοιτάζει να χάσει τα λιγότερα σε λιγότερο χρόνο και να εξασφαλίσει ότι από αυτά που θα χάσει, θα πάρει γρήγορα ένα αντίτιμο για να επανεκκινήσει η κερδοφορία του κεφαλαίου".

ΣΥΝ

Για λάθος δρόμο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός:

«Είχαμε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει πως η πολιτική του μνημονίου αποτελεί ένα λάθος δρόμο που εξοντώνει την κοινωνία και οδηγεί στη χρεοκοπία.

Η απάντηση στην κρίση προϋποθέτει πρωτίστως συνολικές πολιτικές αποφάσεις και όχι μια αποσπασματική εφαρμογή ημίμετρων που θα αφήνουν άθικτο τον πυρήνα του νεοφιλελεύθερου αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου που μας έφερε έως εδώ, χρεοκοπώντας τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Όλες οι λύσεις που προτείνονται, στο βαθμό που δεν επαναθεμελιώνουν την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και δεν παρακάμπτουν τις αγορές, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Η κρίση των δημόσιων χρεών είναι το αποτέλεσμα της βαθιάς συστημικής κρίσης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και της ευρωζώνης. Kατά συνέπεια, η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί δομικές αλλαγές στην ευρωζώνη, αλλαγή της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περιορισμό του ρόλου των τραπεζών και των συμφερόντων των κερδοσκοπικών αγορών.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται στη βάση «κόκκινων γραμμών», όμως η ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου έχει παραβιάσει και ακυρώσει αυτές τις γραμμές.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν την τεράστια δύναμη που κρύβουν οι αγώνες τους, που αποτελούν τελικά την ελπίδα για μια νέα πορεία της Ευρώπης.»

ΛΑΟΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Που ο διάολος της Ευρώπης...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ