Πιανίστας δημιούργησε το πρώτο πιάνο που ακούγεται σαν τσέλο χάρη στα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Πιανίστας δημιούργησε το πρώτο πιάνο που ακούγεται σαν τσέλο χάρη στα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια περίεργη ιδέα, ενός μουσικού οργάνου που θα ακούγεται σαν τσέμπαλο και τσέλο, αλλά θα έχει πλήκτρα, είχε καταγράψει στα σημειωματάριά του ο Λεονάρντο ντα Βίντσι τον 15ο αιώνα.

Πρόκειται για τη « Βιόλα Οργκανίστα», όπως αναφέρει η Daily Mail, ενός οργάνου που θα συνδέει τον ήχο ενός έγχορδου οργάνου με το πάτημα πλήκτρων.



Μετά από περίπου 5.000 ώρες εργασίας, σε διάστημα τριών ετών, και σχεδόν 10.000 δολάρια, ο πιανίστας Slawomir Zubrzycki παρουσίασε τη δική του εκδοχή της Βιόλας Οργκανιστα. Δεν είναι μόνο πανέμορφο, είναι και πλήρως λειτουργικό και ο Zubrzycki το απέδειξε στο κοινό του, για πρώτη φορά, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου της Κρακοβίας, πριν από λίγες εβδομάδες.



Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ