Διοικητική υπάλληλος που μπήκε σε διαθεσιμότητα απειλούσε να πέσει στο κενό από τον 7ο όροφο - iefimerida.gr

Διοικητική υπάλληλος που μπήκε σε διαθεσιμότητα απειλούσε να πέσει στο κενό από τον 7ο όροφο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν μία διοικητική υπάλληλος, η οποία κινδυνεύει να χάσει την θέση της, επιχείρησε να πέσει στο κενό από τον 7ο όροφο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγη ώρα αργότερα από την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων από το ΑΣΕΠ για τους διοικητικούς του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Η γυναίκα όταν είδε το όνομά της στη λίστα ανέβηκε στον 7ο όροφο του Πανεπιστημίου και απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της. Για καλή της τύχη την κράτησαν οι συνάδελφοι του και το χειρότερο απεφεύχθη.

Ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, μιλώντας στο alterthess χαρακτήρισε δυστυχές γεγονός την απόπειρα αυτοκτονίας, έκανε λόγο για «πελατειακά» και «αδιαφανή» κριτήρια στη διαδικασία και ζητά να σταματήσει τώρα.

«Η διαθεσιμότητα- απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και των άλλων 7 πανεπιστημίων της χώρας συνδυάστηκε με την εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου ως προς τη διαδικασία με τελικό αποτέλεσμα την ανακοίνωση λιστών μοριοδότησης βασιζόμενων σε αδιαφανή, πελατειακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια. Φαίνεται ότι η πολιτεία ούτε να σχεδιάσει σωστά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεν μπορεί» δήλωσε ο κ. Παντής.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας» προσέθεσε.

«Πρέπει αυτή η αυτοκαταστροφική διαδικασία να επανεκτιμηθεί και να σταματήσει εδώ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά να σταματήσει εδώ» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ