YΠΕΞ: Προσβολή οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί - iefimerida.gr

YΠΕΞ: Προσβολή οι δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβολή για το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τις προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Όπως παρατήτηρσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη, συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών.

Πρόκειται, τόνισε, για ενέργειες «αναχρονιστικές και ακατανόητες» για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας», σημείωσε ο κ. Κούτρας απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ