Νέα έρευνα ανατρέπει τα πάντα στη διατροφή: Ναι η σοκολάτα αδυνατίζει - iefimerida.gr

Νέα έρευνα ανατρέπει τα πάντα στη διατροφή: Ναι η σοκολάτα αδυνατίζει

Νέα έρευνα ανατρέπει τα πάντα στη διατροφή: Ναι η σοκολάτα αδυνατίζει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πραγματικά το γλύκισμα εκείνο που αναζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη, ενώ ορισμένοι φθάνουν ακόμη και στα όρια της εξάρτησης.

Το πρόβλημα είναι πως σε κάθε δίαιτα και σε κάθε συμβουλή περί αδυνατίσματος το πρώτο πράγμα που ακούμε είναι πως πρέπει να κόψουμε τη σοκολάτα.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη, όπως αναφέρει το neadiatrofis, έρχεται να ταράξει συθέμελα την άποψη που είχαμε μέχρι πρότινος για τη σοκολάτα.

Επιστήμονες δημοσίευσαν την έρευνά τους στο έγκριτο περιοδικό Nutrition στην οποία υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα στους εφήβους η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει για το αδυνάτισμα.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γρανάδα στην Ισπανία, διερεύνησαν στοιχεία για 1.458 εφήβους ηλικίας 12-17 από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, στα πλαίσια της μελέτης HELENA.

Οι ερευνητές στην παρούσα μελέτη δεν εξέτασαν γιατί η σοκολάτα μπορεί να σχετίζεται με χαμηλό σωματικό βάρος στους έφηβους, αλλά προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να είναι κάτι που σχετίζεται με τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται κυρίως στη μαύρη σοκολάτα.

Βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και στην σοκολάτα η υπερβολή είναι βέβαιο ότι μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ