Πυρετώδεις συσκέψεις με το βλέμμα στην Τρόικα - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Πυρετώδεις συσκέψεις με το βλέμμα στην Τρόικα - Μίνι υπουργικό στο Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Kαχύποπτοι οι τροϊκανοί για τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Προηγήθηκε κατ' ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μετά και την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Αμφότερες οι πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζονται και άλλο χρόνο προετοιμασίας πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, ενώ μία ακόμη αφορμή για την αναβολή της συνάντησης ήταν και οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αναβληθείσα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

και μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα, το οποίο προσδοκά ότι θα φέρει έσοδα 1,3 δισ. και όχι 500 - 600 εκατ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού.Η ελληνική πλευρά θα φέρει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης πακέτο περικοπών

Κι ενώ το ύψος του δημοσιονομικού κενού προέβαλε ως το βασικό σημείο διαφωνίας των δύο πλευρά, σύμφνωα με κυβερνητικές πηγές το μεγαλύτερο πρόβλημα οφείλεται στην πραγματικότητα, στην καχυποψία της Τρόικα, καθώς τα μέτρα που βάζει στο τραπέζι η Αθήνα εκκρεμούν εδώ και ενάμισι και πλέον χρόνο, ενώ αβέβαιη και η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά τα έσοδα που τελικά θα αποφέρουν. Ένα ακόμα ακανθώδες ζήτημα πέρα από αυτό της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, είναι αυτό της τύχης των αμυντικών βιομηχανιών με την κυβέρνηση να επιμένει στη διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.ξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.Σε κάθε περίπτωση, όπως επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρα και το Σάββατο σε δηλώσεις του ε

Επανέλαβε επίσης, ότι η απόσταση που χωρίζει την Αθήνα με την Τρόικα είναι «λίγα μέτρα», για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει προσχέδιο Προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα «που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους».

Ο υπουργός Οικονομικων απέφυγε ωστόσο να προσδιορίσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της Αθήνας και της τριμερούς για το δημοσιονομικό κενό του 2014, λέγοντας πως αυτό παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

«διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη».Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει «παράθυρο» συνεργασίας με όσους βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, καθώς όπως εκτιμά η πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής

«Ηδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση», αναφέρει σε συνέντεξή του στην «Αυγή» και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. «Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», επσημαίνει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ