Citigroup: Η Ελλάδα αντέχει και ας καθυστερήσουν οι δόσεις- Εχει απόθεμα στα ταμεία της - iefimerida.gr

Citigroup: Η Ελλάδα αντέχει και ας καθυστερήσουν οι δόσεις- Εχει απόθεμα στα ταμεία της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αρκετές εβδομάδες ακόμη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικα σύμφωνα με την Citigroup, η οποία υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται άμεσα την επόμενη δόση, καθώς έχει ταμειακά αποθέματα.

Σε νέα έκθεση της με τίτλο «The Weekly Globaliser», ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προβλέψει -και έχει διαψευσθεί- έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προβλέπει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Τρόικα θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό, καθώς δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για την δόση του 1 δισ. ευρώ λόγω των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας, αναφέρει το bankingnews.

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό, πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Από την πλευρά της η τρόικα εκτιμά πως η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να ακολουθήσει η Αθήνα παραμένει ακόμη ημιτελής», εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup, αποτιμώντας τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο στην έκθεση της Citigroup, είναι πως εκτιμά πως υπάρχει βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο προειδοποιεί πως η τόνωση αυτή οφείλεται στον αυξημένο τουρισμό του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ